Πολιτική|27.03.2021 11:27

ΣΥΡΙΖΑ: Παραδέχονται πλέον κυνικά ότι το 20% των ασθενών πεθαίνει εκτός ΜΕΘ

Βούλα Κεχαγιά

Έντονες αντιδράσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση προκαλεί η δήλωση της καθηγήτριας λοιμωξιολογίας και υπεύθυνης για την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας σχετικά με την πανδημία Βάνας Παπαευαγγέλου πως είναι πολύ μικρό ποσοστό (το προσδιόρισε στο 20%) των θανάτων ασθενών εκτός ΜΕΘ.

Η σχετική αναφορά έγινε κατά τη χθεσινή καθιερωμένη ενημέρωση και προκάλεσε αίσθηση διότι την ίδια ώρα γιατροί και πολίτες είτε αναφέρουν είτε καταγγέλλουν πως η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής είναι τραγική και πολλοί ασθενείς διασωληνώνονται πρόχειρα στους διαδρόμους.  Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος σχολίασε αυστηρά στα social media: «Σήμερα μάθαμε ότι το 20% των συνανθρώπων μας που χάσαμε εκτός ΜΕΘ, είναι μικρό ποσοστό. Αχρείαστο κόστος η επίταξη ιδιωτικών κλινικών όπως είχε πει ο Βορίδης. Ακροδεξιοί, νεοφιλελεύθεροι και επικίνδυνοι».

Επίσης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό “best tv” της Μεσσηνίας επανήλθε στο θέμα λέγοντας: «Παραδέχονται πλέον κυνικά ότι το 20% των ασθενών πεθαίνει εκτός ΜΕΘ». Επεσήμανε επίσης ότι είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να μην στηρίξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας τονίζοντας ότι το 2021 εν μέσω πανδημίας οι μόνιμοι εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι 1680 λιγότεροι σε σχέση με το 2020, ενώ στο φετινό προϋπολογισμό η κυβέρνηση δίνει 600 εκατομμύρια λιγότερα για την στήριξη της δημόσιας υγείας.

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός: «Διασωληνωμένοι 20χρονοι και 30χρονοι - Είναι αξιόπιστα τα self tests»

διασωληνωμένοιΚορονοϊόςΒάνα ΠαπαευαγγέλουΣΥΡΙΖΑΜΕΘ