Μητσοτάκης από mega εμβολιαστικό: Εμβόλιο όλοι οι άνω των 60 μέχρι τα μέσα Μαΐου
NewsroomΕπιθεώρηση στο Mega εμβολιαστικό κέντρο Περιστερίου πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον Νίκο Χαρδαλιά. Από εκεί, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι μέχρι, το αργότερο, αρχές Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί με μία δόση όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών.
«Η "επιχείρηση Ελευθερία" προχωρά κανονικά. Θα πλησιάσουμε τις 1.700.000 δόσεις εμβολίου τον Απρίλιο και περιμένουμε ακόμα περισσότερες παραδόσεις εμβολίων», τόνισε σχετικά ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως: «μέχρι τέλη Απρίλιου ή αρχές Μαΐου, ευελπιστώ ότι θα έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση εμβολίου όλοι οι πολίτες της χώρας που είναι άνω των 60 ετών, όπως και οι πάσχοντες από βαριά νοσήματα».
Στο Περιστέρι βρίσκεται το ένα από τα δύο νέα mega εμβολιαστικά κέντρα (σ.σ.: το άλλο είναι στο Ελληνικό) τα οποία εντάσσονται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Επιχείρησης «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό του πληθυσμού και τα οποία ξεκινούν τη λειτουργία τους την 1η Απριλίου, με 48 εμβολιαστικές γραμμές σε πρώτο στάδιο, ενώ η συνολική δυναμική τους θα φθάσει τις 96 γραμμές το καθένα.
Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως μόνο τον Απρίλιο αναμένονται να γίνουν πάνω από 1,5 εκατ. εμβολιασμοί στη χώρα μας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία από το emvolio.gov.gr μέχρι και την Παρασκευή 26 Μαρτίου είχαν γίνει 1.572.726 εμβολιασμοί (35.622 χθες), έχουν πραγματοποιηθεί 1.046.297
εμβολιασμοί 1ης δόσης (10.633 χθες) και 526.429 δεύτερης δόσης (24.989 χθες)
- Φαρμακοποιός «Χάιζενμπεργκ» έστησε παράνομο εργαστήριο παρασκευής φαρμάκων στο Χαλάνδρι - Διεθνής διακίνηση και «χρυσά» κέρδη
- Το Ελ Νίνιο ξεκίνησε επισήμως: «Μια θανατηφόρα προειδοποίηση» - Ανησυχίες για ακραία καιρικά φαινόμενα
- Τραμπ: «Έχουμε συμφωνία με το Ιράν, ενδεχομένως το Σαββατοκύριακο οι υπογραφές» - Διαψεύδουν ιρανικές πηγές και Φρουροί της Επανάστασης
- Μουντιάλ 2026: Φαντασμαγορική τελετή έναρξης στο Αζτέκα με λάμψη από Σακίρα!