Πολιτική|30.03.2021 18:21

Βαρουφάκης: Δεν θα μασκαρευτούμε ποτέ εισαγγελείς

Αλέξανδρος Διαμάντης

Την αποχώρηση του ΜεΡΑ25 από τη συζήτηση στη Βουλή σχετικά με την προανακριτική επιτροπή ανακοίνωσε ο Γιάννης Βαρουφάκης. Μάλιστα, προανήγγειλε ότι το κόμμα του δεν θα συμμετέχει στις εργασίες της επιτροπής. «Εμείς στο ΜέΡΑ25 δεν θα μασκαρευτούμε ποτέ εισαγγελείς. Αρκούμαστε να σας καταγγέλλουμε πολιτικά και να εργαζόμαστε για τη διασφάλιση του κοινοβουλευτισμού και της διάκρισης των εξουσιών», τόνισε χαρακτηριστικά, παρομοιάζοντας τη διαδικασία με «ιλαροτραγωδία». 

Πόσο ακόμα, να κερδίζει ένα κόμμα εκλογές και να ντύνει εισαγγελείς τους βουλευτές του στήνοντας δικαστήρια για τους αντιπάλους κι εξευτελίζοντας έτσι τη διάκριση των εξουσιών. Μέχρι να κερδίσουν οι άλλοι που θα στήσουν νέες εξεταστικές μασκαρευόμενοι του λόγου τους εισαγγελείς και φαρισαίοι», συμπλήρωσε ο ίδιος. 

«Το μόνο που έχω να προσθέσω όσον αφορά το επίδικο της προκείμενης περίπτωσης, της περίπτωσης Νίκου Παππά, δηλαδή, την μεταξύ σας μοιρασιά του ελέγχου των ΜΜΕ μέσω ένθεν και ένθεν ολιγαρχών. Από την Μεταπολίτευση και μετά, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, τρία πράγματα σημάδεψαν τον τόπο: η εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας, η εμβάθυνση και ενίσχυση της ολιγαρχίας και η δημιουργία ολιγαρχικών Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης ώστε να προστατευτεί η Ολιγαρχία από την Δημοκρατία. Φτάσαμε σε τέτοιο σημείο που δεν υπάρχει δικτάτορας παγκοσμίως που να μην ζηλεύει τους ολιγάρχες μας. Όλοι οι δικτάτορες του ντουνιά πολύ θα ήθελαν ΜΜΕ τόσο δουλικά προς την εξουσία – και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται να φυλακίζουν δημοσιογράφους και εκδότες», σημείωσε κλείνοντας. 

Διαβάστε επίσης: Παππάς: Είμαι περήφανος, έκανα το καθήκον μου - Πρόταση εθελοδουλίας από ΝΔ

Γιάνης ΒαρουφάκηςΜέΡΑ25προανακριτική