Πολιτική|01.04.2021 21:32

Υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών: Διάβημα της Αθήνας στην Τουρκία

Newsroom

Με το βλέμμα στραμμένο στη συνάντηση Δένδια -Τσαβούσογλου που έχει προγραμματιστεί για τις 14 Απριλίου πορεύεται η Αθήνα στα ελληνοτουρκικά, καθιστώντας όμως παράλληλα σαφές πως δεν θα ανεχθεί τις συνεχιζόμενες  προκλήσεις της Τουρκίας. Γι’ αυτό άλλωστε η Ελλάδα απάντησε με διάβημα διαμαρτυρίας στις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών σε ελληνικά νησιά.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έστειλε μήνυμα ότι η Ελλάδα πορεύεται με σεβασμό στις αρχές του διεθνούς δικαίου και αποτελεί πόλο σταθερότητας στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου

Διαβάστε επίσης: Τσαβούσογλου: Θα είναι επωφελείς οι επαφές Ελλάδας - Τουρκίας σε επίπεδο ηγετών

«Η Ελλάδα αναδύεται ως ηγέτης της περιοχής με θετική επιρροή στα Βαλκάνια, την Ανατολική Μεσόγειο, την περιοχή του Εύξεινου Πόντου, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Ο θετικός μας ρόλος αναγνωρίζεται συνεχώς από τους πιο σημαντικούς, σε παγκόσμιο και σε τοπικό επίπεδο, παίκτες», ήταν τα λόγια του.

Οι αναφορές του Νίκου Δένδια στο διεθνές δίκαιο μόνο τυχαίες δεν είναι καθώς γίνονται λίγες ώρες μετά τους ισχυρισμούς του τούρκικου συμβουλίου ασφαλείας πως η Ελλάδα κλιμακώνει την ένταση έναντι της Τουρκίας.

«Η Ελλάδα έχει επιλέξει να κλιμακώνει την πολιτική της ενάντια στην Τουρκία, παρά τις εκκλήσεις μας για διάλογο», αναφέρει μεταξύ άλλων σε τοποθέτησή του το τούρκικο συμβούλιο ασφαλείας. Την ίδια στιγμή, διπλωματικές πηγές του ελληνικού ΥΠΕΞ τονίζουν: «Πρέπει να υπάρξει αποχή από προκλητικές ενέργειες».

Διαβάστε επίσης: Τσαβούσογλου: Ας μην γυρίσουμε στην εποχή που βγάζαμε τα πλοία στην ανατολική Μεσόγειο

ΤουρκίαΝίκος ΔένδιαςΑνατολική ΜεσόγειοςΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΜεβλούτ Τσαβούσογλου