Πολιτική|01.04.2021 21:50

Τσίπρας: Φουλ επίθεση στη Βουλή στις 2 Απριλίου για κορονοϊό και οικονομία

Βούλα Κεχαγιά

Στην αυριανή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή έχει στραμμένο το βλέμμα του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προϊδεάζοντας για σκληρή αντιπαράθεση με την κυβέρνηση.

Στη συζήτηση που έχει ζητήσει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα της πανδημίας του κορονοϊού αλλά και της οικονομίας εκτιμώντας ότι η η κυβέρνηση βρίσκεται σε αδυναμία να διαχειριστεί ορθά το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ως προς το θέμα της πανδημίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναμένεται να πει προς τον πρωθυπουργό πως η κυβέρνησή του έχει αποτύχει και ότι οι πολίτες δεν έχουν πλέον καμία εμπιστοσύνη ως προς την διαχείριση της κρίσης. Κάτι που κατά την Κουμουνδούρου φαίνεται από το γεγονός ότι έως τον προηγούμενο Οκτώβριο οι νεκροί από τον κορονοϊό στη χώρα μας ήταν 626 και από τον Νοέμβριο ως τώρα έχουν υπερβεί τους 7.500 και μάλιστα σε συνθήκες lockdown.

Επίσης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να τονίσει πως η κυβέρνηση τον τελευταίο αυτόν χρόνο δεν ασχολήθηκε ούτε με την ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ, ούτε με την λήψη μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Είναι ενδεικτικό ότι ο προϋπολογισμός του 2021 προβλέπει 600 εκατομμύρια λιγότερα για την υγεία, ενώ οι μόνιμες θέσεις στην δημόσια υγεία μειώθηκαν σε σύγκριση με πέρυσι κατά 1.680.

Ως προς το Ταμείο Ανάκαμψης ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να πει ότι το σχέδιο της κυβέρνησης δεν περιλαμβάνει την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας και να τονίσει ότι ο πήχης σε σχέση με την απασχόληση μπαίνει πολύ χαμηλά σε σχέση με το μέγεθος των χρηματοδοτήσεων που έχει στη διάθεσή του ο κ. Μητσοτάκης που υπόσχεται ότι θα γυρίσει στο επίπεδο του 2019 έπειτα από 6 χρόνια.

ΚορονοϊόςΒουλήΚυριάκος ΜητσοτάκηςΑλέξης ΤσίπραςΦώφη Γεννηματά