Πολιτική|08.04.2021 20:11

ΣΥΡΙΖΑ για επιστολική ψήφο: Προειδοποιεί για νέα αποχή από τις ψηφοφορίες

Βούλα Κεχαγιά

Να μπει ένα τέλος στο θέμα της επιστολικής ψήφου των βουλευτών ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία από τον Πρόεδρο της Βουλής προειδοποιώντας εκ νέου για αποχή από τις ψηφοφορίες. Σημειωτέων πως ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη χθεσινή του παρέμβαση στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος προειδοποίησε πως εάν δεν επανέλθει το δικαίωμα κάθε βουλευτή να ψηφίζει χωριστά τότε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα συμμετάσχει στις ψηφοφορίες. 

Το θέμα είχε θέσει κατά τις πληροφορίες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στην συνάντηση που ζήτησε και είχε με τον κ. Τασούλα όπου και έβαλε ζητήματα δημοκρατικής λειτουργίας του κοινοβουλίου με κορυφαίο παράδειγμα τον τρόπο ψηφοφορίας που ακυρώνει την γνώμη και τη θέση των βουλευτών. «Είναι θεσμική μας υποχρέωση να μην επιτρέψουμε η πανδημία να μετατραπεί σε κρίση δημοκρατίας και αυτή τη μάχη θα την δώσουμε τόσο για τη λειτουργία του κοινοβουλίου όσο και για τη διαφάνεια στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος» ανέφερε κατά τη συνεδρίαση.

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ για Προανακριτική για Νίκο Παππά: Aποκαλύφθηκαν οι μεθοδεύσεις της ΝΔ

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιμένει σ’ αυτό και μάλιστα η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Όλγα Γεροβασίλη, στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων επανέφερε το ζήτημα της επιστολικής ψήφου, κατά τις ονομαστικές ψηφοφορίες. Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τασούλας επικαλέστηκε τεχνικούς λόγους του συστήματος για την αλλαγή της διαδικασίας, κάτι που ώθησε την κ. Γεροβασίλη στο να ζητήσει την κλήση των υπευθύνων της εταιρείας για επίσημη ενημέρωσε. Συμπλήρωσε δε, ότι διαφορετικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αποχωρήσει από τις ψηφοφορίες. Εκ παραλλήλου η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησε να επανέλθει σε πλήρη σύνθεση η λειτουργία της Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, επικαλούμενη την άρση περιορισμών σε άλλες περιπτώσεις. Έφερε ως παράδειγμα το άνοιγμα των Λυκείων από τη Δευτέρα. Να σημειωθεί ότι ενώ το Σώμα της Διάσκεψης αποτελείται από 25 μέλη, την περίοδο της καραντίνας λειτουργεί με μόλις έναν εκπρόσωπο από κάθε κόμμα.

Στο μεταξύ η Κουμουνδούρου με ανακοίνωσή της σχετικά με την επιστολή που έστειλε η υπουργός Πολιτισμού κυρία Μενδώνη για την επιγραφή στην Ακρόπολη προς τον Αλέξη Τσίπρα σχολιάζει: Αντί η κα Μενδώνη να προσπαθεί με επιστολές στον κ. Τσίπρα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τα αίσχη που έχει κάνει στην Ακρόπολη, περιμένουμε να έρθει στη Βουή και να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση που τής κατέθεσε η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου”. Και κυρίως, σημειώνει “να απαντήσει στο ένα και απλό ερώτημα: Ισχύει ή όχι η σύμβαση δωρεάς που έφερε στη Βουλή με την υπογραφή τριών υπουργών που ορίζει ότι θα μπει ειδική μαρμάρινη επιγραφή με την αναφορά “ Ο ανελκυστήρας πλαγιάς και ο φωτισμός της Ακροπόλεως πραγματοποιήθηκαν με αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση επί υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη (Ιούνιος 2020).

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν πάντα με τα θύματα - Εστειλε τον τότε πρέσβη στη Βενεζουέλα

Αλέξης ΤσίπραςΣΥΡΙΖΑ