Πολιτική|12.01.2019 13:55

Ε. Βενιζέλος: Ο Τσίπρας «απήγαγε» βουλευτές των ΑΝΕΛ

Newsroom

Για «απαγωγή» των βουλευτών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων από τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου του βιβλίου «Η Δημοκρατία μεταξύ συγκυρίας και Ιστορίας. Προσδοκίες και κίνδυνοι από την αναθεώρηση του Συντάγματος», σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ως «πολύ κυνικό και πολύ σαφή» στην τελευταία συνέντευξή του, σημειώνοντας ότι διαθέτει την πλειοψηφία για την κύρωση της Συνθήκης των Πρεσπών, αλλά και για την πρόταση εμπιστοσύνης.«Προφανώς έχει κάνει τις ρυθμίσεις του, έχει κάνει τις επαφές του, έχει γίνει η λεγόμενη "απαγωγή" των βουλευτών των ΑΝΕΛ, που έχουν μείνει ένα κέλυφος κενό περιεχομένου, έχουν προσχωρήσει και άλλοι βουλευτές από μικρότερα κόμματα, χωρίς παράδοση και χωρίς αξίες κι έτσι διαθέτει και πλειοψηφία για την κύρωση της συνθήκης και πλειοψηφία για πρόταση εμπιστοσύνης», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

Ο ίδιος κατηγόρησε ακόμα τον πρωθυπουργό ότι εκείνο που τον ενδιαφέρει, είναι η παράταση της νομής της εξουσίας, κάτι , όμως, που αποβαίνει σε βάρος των προοπτικών ανάκαμψης της χώρας.

Ευάγγελος Βενιζέλος