Πολιτική|12.01.2019 14:56

Πρωτοφανή παζάρια με «γυρολόγους» βουλευτές καταγγέλλει ο Μητσοτάκης

Newsroom

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του συνεδρίου της Δράσης έκανε λόγο για «πρωτοφανή παζάρια με κάποιους γυρολόγους βουλευτές, «πρόθυμους» να μετατραπούν σε δεκανίκια μιας εξουσίας σε αποδρομή».

«Η δημόσια ζωή δηλητηριάζεται από τις παλινδρομήσεις και τις κωλοτούμπες των δύο τυχοδιωκτών συνεταίρων. Ενώ στο παρασκήνιο εκτυλίσσονται πρωτοφανή παζάρια με κάποιους γυρολόγους βουλευτές, «πρόθυμους» να μετατραπούν σε δεκανίκια μιας εξουσίας σε αποδρομή. Όλα αυτά, ενώ Τσίπρας και Καμμένος ασχολούνται μόνο με το πώς θα αγκιστρωθούν για λίγο ακόμη στις καρέκλες τους. Κάτι που εξηγεί γιατί ετεροκαθορίζονται σε όλα. Ακόμη και η προαναγγελθείσα και η υποτιθέμενη αδιαπραγμάτευτη παραίτηση του υπουργού 'Αμυνας μπήκε στον πάγο λόγω της επίσκεψης Μέρκελ. Ενώ την επομένη, πήρε και νέα παράταση δήθεν λόγω των εξελίξεων στο Σκοπιανό, αλλά στην πραγματικότητα λόγω μιας σκανδαλώδους τροπολογίας που επιδιώκει να ψηφισθεί από τη Βουλή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις μετά και την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την πΓΔΜ.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι τόσο οι εξελίξεις στην οικονομία όσο και ο θεσμικός κατήφορος του ΣΥΡΙΖΑ επιβάλλουν την άμεση προσφυγή στις κάλπες. 

«Εκτός από το Κράτος Δικαίου και τη δημοκρατική τάξη απειλείται πια και η αξιοπρέπεια του πολιτικού κόσμου. Οι συνεχείς πρωθυπουργικές παλινωδίες τραυμάτισαν, εκτός από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα και το αξίωμα του. Αυτές η κακοφορμισμένες σχέσεις μεταξύ αυτών που κυβερνούν, αυτό το χυδαίο θέατρο που παίζεται σε δημόσια θέα, αυτή η νοσηρή εξάρτηση από την καρέκλα, μετατρέπει την άσκηση πολιτικής σε ένα συνονθύλευμα πανικού και συμφερόντων. Η χώρα δεν μπορεί να στηρίζεται σε μια ευκαιριακή κυβερνητική πλειοψηφία-κουρελού από πολιτικούς καρεκλολάγνους. Και δεν μπορεί η συμπεριφορά του πρωθυπουργού και των υπουργών του να προσβάλλει έναν ολόκληρο λαό» τόνισε.

Τέλος ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι ακόμη κι αν η ΝΔ στις επόμενες εκλογές είναι αυτοδύναμη θα επιδιώξει συνεργασίες και κάλεσε σε συμπαράταξη όλες τις δυνάμεις που αντιστάθηκαν "στον λαϊκισμό" της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Συμφωνία των ΠρεσπώνΚυριάκος Μητσοτάκηςκυβέρνηση