Πολιτική|13.01.2019 14:13

Παπαχριστόπουλος: Δεν γίνεται το κομματικό συμφέρον να είναι πάνω από το εθνικό

Newsroom

«Όταν εκλείψει κάθε πιθανότητα πρόωρης πτώσης αυτής της κυβέρνησης, τότε θα παραδώσω την έδρα μου». Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος μιλώντας «στο Κόκκινο». Παράλληλα ο βουλευτής των ΑΝΕΛ δήλωσε ότι δεν φοβάται τις απειλές κατά της ζωής του που δέχεται τις τελευταίες ημέρες.

Ακόμη ο κ. Παπαχριστόπουλος σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «όταν παραδώσεις την έδρα, είσαι ελεύθερος πολίτης». «Θα τα ξαναπούμε τότε» συμπλήρωσε.

Τηλεφωνικές απειλές

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ σε άλλο σημείο της συνέντευξής του είπε ότι έχει δεχθεί καταιγισμό τηλεφωνικών απειλών. Μάλιστα όπως ανέφερε ο πιο ήπιος χαρακτηρισμός ήταν «εσχάτη προδοσία». «Ξανάκουσα για το κεφάλι του Τσαουσέσκου, διάφορα. Είμαι στη διάθεση της εισαγγελέως. Η έλλειψη παιδείας οδηγεί στο να μην αντέχουν τις διαφορετικές απόψεις. Όχι μόνο δεν επηρεάζομαι από τις απειλές, ούτε θα ζητήσω προστασία της αστυνομίας, αλλά αντιθέτως ενισχύεται η άποψή μου ότι έχω δίκιο», σημειώνει. 

Απαντώντας στην ερώτηση, γιατί πιστεύει ότι έγιναν στόχος οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, είπε: «Φαντάζομαι ότι υποθέτουν πως οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζουν ενώ οι 6-7 μπορεί να είναι ευάλωτοι και να αλλάξουν θέση. Παρότι εγώ τη θέση μου την έχω εκθέσει εδώ και 7-8 μήνες».

Ο ίδιος, διευκρίνισε ότι «όταν εκλείψει κάθε πιθανότητα πρόωρης πτώσης αυτής της κυβέρνησης- κι έχει πολλά στάδια αυτό, έχει πρόταση μομφής, ψήφο εμπιστοσύνης και Πρέσπες- από εκείνους που θέλουν να πέσει πρόωρα αυτή η κυβέρνηση, και τι λόγους έχουν , κι είναι χειροπιαστά τα επιχειρήματα γιατί θέλουν με τέτοια λύσσα να γλιτώσουν κάποιοι κάτι ... εγώ έχω πει ότι σταγόνα στο μύλο αυτής της προσπάθειας δε θα ρίξω. Πιστεύω πως αυτά θα έχουν ξεκαθαρίσει σε ένα-ενάμιση μήνα. Τότε, όπως έχω πει, θα παραδώσω και την έδρα μου. Επειδή αυτή την έδρα δεν τη πήρα μόνος μου, ούτε μου ζητήθηκε, είναι θέμα ηθικής τάξης δικό μου. Δεν άλλαξα κόμμα, εκεί είμαι ακόμη. Αλλά δεν γίνεται το κομματικό συμφέρον να είναι πάνω από το εθνικό».

Ο κ. Παπαχριστόπουλος επανέλαβε πως εντάσσει στο εθνικό συμφέρον τη Συμφωνία των Πρεσπών: «Το έχω πει σε όλους τους τόνους. Όταν ο Καραμανλής έβγαζε το ΚΚΕ από την παρανομία ή έβαζε τη χώρα στην ΕΟΚ, έγραφε Ιστορία. Όταν ο Παπανδρέου έβαζε στο παιχνίδι τη μισή Ελλάδα που ήταν στα ξερονήσια, έγραφε Ιστορία. Σήμερα αυτή η κυβέρνηση γράφει Ιστορία»

Συμφωνία των Πρεσπώνψήφος εμπιστοσύνηςΘανάσης Παπαχριστόπουλος