Πολιτική|14.01.2019 07:58

«Οχι» με πολλές αιχμές από το ΚΚΕ

Αντώνης Γκιόκας

«Το παζάρι των τελευταίων ημερών ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο κατέληξε σήμερα στην αναζήτηση ψήφου εμπιστοσύνης. Ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στη Βουλή μεθαύριο, ανεξάρτητα από τους πιθανούς συνοδοιπόρους του κ. Τσίπρα και τα παζάρια που θα εξακολουθήσουν να γίνονται αυτές τις ημέρες, ο ελληνικός λαός είναι αυτός που δεν πρέπει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

Ο Δ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι αν η κυβέρνηση συγκεντρώσει των αριθμό των 151 θετικών ψήφων στη Βουλή, προφανώς και θα έχει πολιτική νομιμοποίηση για να συνεχίσει να κυβερνά.

Ζήτησε, όμως, από τους εργαζομένους να είναι εκείνοι που θα την «καταδικάσουν» στη συνείδησή τους «για όλες αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές που έχει ακολουθήσει αυτά τα τέσσερα χρόνια, με το ότι βγήκε στην κυβέρνηση λέγοντας χοντρά ψέματα, υποσχόμενος κατάργηση των μνημονίων, ενώ έφτιαξε και το τρίτο χειρότερο, πιο σκληρό μνημόνιο και ακολουθεί ένα μεταμνημονιακό μνημόνιο, μια συμφωνία με τους "εταίρους'' που είναι επίσης βάρβαρη και αντιλαϊκή, όπως φάνηκε με τον τελευταίο αντιλαϊκό προϋπολογισμό».

ΚΚΕΔημήτρης Κουτσούμπας