Ανδρέας Παπανδρέου: Οι τελευταίες στιγμές - Η ομιλία που δεν έγινε
NewsroomΤις τελευταίες στιγμές του Ανδρέα Παπανδρέου περιέγραψε μιλώντας στο OPEN TV ο στενός συνεργάτης του, Τηλέμαχος Χυτήρης, καθώς ήταν στο πλευρό του χαρισματικού ηγέτη του ΠΑΣΟΚ μέχρι την ώρα που εκείνος έφυγε από τη ζωή.
«Δεν ξεχνάω ποτέ εκείνη τη βραδιά. Τρώγαμε μια παρέα και κάποια στιγμή ο Ανδρέας σηκώθηκε και είπε "εγώ θα αποσυρθώ" και μας καληνύχτισε δια χειραψίας, όπως συνήθιζε, και όταν έφτασε στην πόρτα γύρισε και μας χαιρέτισε με τον γνωστό του τρόπο. Μας είπε "εσείς καθίστε". Εμείς καθίσαμε, ύστερα όμως από μισή ώρα, ένας βοηθός γιατρός που ήταν εκεί, μας είπε ότι ο Ανδρέας δεν είναι καλά, οπότε τρέξαμε. Είχε επέλθει το μοιραίο. Θυμάμαι μάλιστα ότι ακριβώς επειδή έγινε προσπάθεια να επανέλθει από τον γιατρό, ήταν ο γιατρός και εγώ, που κρατούσα τον Παπανδρέου. Δεν επανήλθε ποτέ», περιέγρψε συγκινημένος ο Τηλέμαχος Χυτήρης μιλώντας στο OPEN, αναφερόμενος στη μοιραία νύχτα της 23ης Ιουνίου του 1996.
Η ομιλία που δεν έγινε ποτέ
Ο Τηλέμαχος Χυτήρης είχε πάει στο σπίτι του Ανδρέα Παπανδρέου προκειμένου μαζί με τον Νίκο Αθανασάκη να επεξεργαστούν το προσχέδιο της ομιλίας. Μιας ομιλίας που θα έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου στο επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. «Ήταν ένας πεντάλεπτος λόγος προς το ΠΑΣΟΚ, στην οποία ομιλία του αυτή θα έλεγε αυτό που τον ενδιέφερε περισσότερο απ' όλα και αυτό που φοβόταν περισσότερο απ' όλα, ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να παραμείνει ενωμένο. Αλλά το βράδυ εκείνο, επειδή ήταν και άλλοι εκεί, δεν κατέστη δυνατό να συζητήσουμε μαζί του και μας είπε "ελάτε αύριο", αλλά το αύριο δεν υπήρχε. Το προσχέδιο δεν το είχε δει ο ίδιος και επομένως γι' αυτό δεν το δώσαμε στη δημοσιότητα», όπως είπε ο Τηλέμαχος Χυτήρης.
Διαβάστε επίσης: Προκαλεί πάλι ο Ερντογάν: «Ψεύτες και απατεώνες οι Κύπριοι»
- Βρέθηκε η παλαιότερη βραχογραφία στον κόσμο; Στο φως ζωγραφιά ηλικίας 67.800 ετών
- Φονική επέλαση της κακοκαιρίας: Δύο νεκροί σε Γλυφάδα και Άστρος - Χείμαρροι οι δρόμοι της Αθήνας, βυθισμένα ΙΧ και εικόνες χάους
- Ανατροπή Τραμπ για Γροιλανδία: Έχουμε πλαίσιο συμφωνίας - «Παγώνουν» οι δασμοί της 1ης Φεβρουαρίου
- Η στιγμή που κύματα παρασύρουν στον θάνατο τον 52χρονο λιμενικό στο Άστρος - Πώς έγινε η τραγωδία