Πολιτική|05.05.2021 20:56

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Αλέξης Τσίπρας επικεφαλής του μπλοκ για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Βούλα Κεχαγιά

Ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι -κατά τις πληροφορίες- επικεφαλής του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στην συγκέντρωση για τον εορτασμό της απεργίας της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Ο φετινός εορτασμός αποκτά ιδιαίτερη σημασία για την Κουμουνδούρου καθώς συμπίπτει χρονικά με τις προωθούμενες από την κυβέρνηση αλλαγές στα εργασιακά και την κατάργηση μεταξύ άλλων του οκτάωρου, των συλλογικών συμβάσεων και της αμοιβής της υπερωριακής απασχόλησης.Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έχει χαρακτηρίσει ως «μάχη των μαχών» τους αγώνες που θα δώσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόσο εντός Βουλής όσο και εκτός για την αποτροπή της κατάθεσης του νομοσχεδίου και μάλιστα έχει ζητήσει από τα στελέχη του να υπάρξει οργανωτική συστράτευση και συσπείρωση γύρω από τις κοινωνικές δυνάμεις που αντιδρούν στην απώλεια εργασιακών κεκτημένων. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει πει επίσης στα κομματικά συλλογικά όργανα ότι μία μελλοντική διακυβέρνησή του θα καταργήσει το νόμο για τα εργασιακά, εάν τελικώς περάσει στη Βουλή. 

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης: Θα ιδιωτικοποιηθούν μερικώς οι επικουρικές συντάξεις

Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη για την Eργατική Πρωτομαγιά και την αναφορά του στην «επιλογή ο ίδιος ο εργαζόμενος να διευθετεί το χρόνο απασχόλησής του με ουσιαστική κατοχύρωση του 8ωρου» ανέφερε ότι αποτελεί κοινωνική πρόκληση και εμπαιγμό των εργαζομένων. «Υποτιμούν τη νοημοσύνη των εργαζομένων όταν ισχυρίζονται ότι η κατάργηση του 8ωρου και ο καθορισμός του χρόνου εργασίας με ατομικές συμβάσεις είναι προς όφελός τους», είπε με την καυστική επισήμανση πως στη νεοφιλελεύθερη αντίληψη ο εργοδότης και ο εργαζόμενος είναι ισότιμοι.

«Η αυριανή απεργία θα είναι η πρώτη μεγάλη μάχη ενάντια στο νομοσχέδιο της ΝΔ που καταργεί το 8ωρο», προϊδέασε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος.

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας: Μέτρα για υγειονομικά ασφαλές και οικονομικά βιώσιμο άνοιγμα του τουρισμού

ΣΥΡΙΖΑΕργατική πρωτομαγιάΑλέξης Τσίπρας