Πολιτική|14.01.2019 18:18

Πιέσεις σε Δανέλλη για να «σπάσει» το «151»

Newsroom

Τελεσίγραφο στον Σπύρο Δανέλλη έχει θέσει ο επικεφαλής με το Ποτάμι, Σταύρος Θεοδωράκης, για να απαντήσει ξεκάθαρα αν θα ψηφίσει ή όχι τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτό έκανε σαφές ο κ. Θεοδωράκης στον βουλευτή Ηρακλείου μετά τη συνάντηση που είχαν. 

Ο κ. Θεοδωράκης διεμήνυσε στον κ. Δανέλλη ότι η θέση του Ποταμιού είναι να μην δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ενώ δεν αλλάζει η απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τη στάση του κόμματος σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών. Δηλαδή, ο κάθε βουλευτής να αποφασίσει κατά συνείδηση.

Η συνάντηση κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς –κατά τις ίδιες πληροφορίες- ο κ. Θεοδωράκης θέλει να γνωρίζει, πριν αρχίσει η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης, τις τελικές αποφάσεις του κ. Δανέλλη, καθώς εάν επιμείνει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, δεν διαφοροποιείται μόνο από τη θέση του Ποταμιού αλλά δημιουργούνται νέα πολιτικά δεδομένα.

Μαυρωτάς: Αν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, θα διαγραφεί ο Δανέλλης

Σε θέματα ψήφου εμπιστοσύνης υπάρχει κομματική πειθαρχία όπως και στην πρόταση μομφής, ανέφερε ο κ. Μαυρωτάς, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ σημειώνοντας ότι θα ήταν μονόδρομος να τεθεί εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού ο Σπύρος Δανέλλης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ο Σπύρος Δανέλλης δεν έχει πάρει τις τελικές αποφάσεις του για το τι θα πράξει. Πάντως, ο κ. Μαυρωτάς έκανε λόγο για δεύτερες σκέψεις για τη στάση του Ποταμιού σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών, στην περίπτωση που ο βουλευτής Σπύρος Δανέλλης δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. «Καλό θα είναι να μην το κάνει. Αν το κάνει προφανώς θα υπάρξουν δεύτερες σκέψεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ Μαυρωτας.

Δανέλλης ενώπιον Τσίπρα: Ζάεφ και Τσίπρας γράφουν ιστορία

«Η στάση μου είναι αυτονόητη. Αυτά μου επιβάλλει η συνείδηση μου και η συνέπεια μου σε αυτά που διατύπωνα τα πέτρινα χρόνια του '92. Επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ και να ευχαριστήσω για την πρωτοβουλία σας και την ιδιαιτέρως τιμητική πρόσκληση. Να σας συγχαρώ και για την επιλογή μιας εξαιρετικής ημέρας. Ουδέν τυχαίο στη ζωή τούτη», αναφερόμενος εμμέσως στην έξοδο του Πάνου Καμμένου και των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ πιστώνεται η συμφωνία. Δε δείλιασε πάρα το κόστος. Και επειδή την ιστορία τη γράφουν τα πρόσωπα, ο Τσίπρας με τον Ζάεφ, ο Κοτζιάς και ο Δημητρόφ γράφονται στην ιστορία. Είτε αρέσει είτε όχι». «Οι Σκοπιανοί άλλαξαν αυτά που μας ενοχλούσαν. Τώρα είναι η σειρά μας. Αν επικρατήσει η μικροπολιτική, μας περιμένει απομόνωση», συνέχισε.

Κάνοντας μία αναδρομή και ασκώντας σκληρή κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις και στον τρόπο που χειρίστηκαν το θέμα, υπογράμμισε ότι «η χώρα χωρίς όνομα, αναγνωρίστηκε και αποκαλείται από όλους ως σκέτο Μακεδονία», ενώ σημείωσε αναφερόμενος στο κόμμα του, ότι «πέφτει στο Ποτάμι η ιστορική ευθύνη προάσπισης του εθνικού συμφέροντος». 

Σταύρος ΘεοδωράκηςΣυμφωνία των ΠρεσπώνΣπύρος Δανέλλης