Πολιτική|11.05.2021 12:26

Νέα Δημοκρατία: Διοργανώνει διαδικτυακά σεμινάρια για τους βουλευτές

Αλέξανδρος Διαμάντης

Με πρωτοβουλία του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Γιάννης Μπούγα, και έπειτα από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, η γαλάζια παράταξη διοργανώνει διαδικτυακά σεμινάρια για τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη θεματική ενότητα, που ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα θα έχει ως αντικείμενο τη Συνταγματική Ιστορία της χώρας ενώ η δεύτερη (που προγραμματίζεται για την μεθεπόμενη) θα αφορά τη λειτουργία των Θεσμών. Οι δύο θεματικές ενότητες θα αποτελέσουν τον πρώτο κύκλο ενώ θα ακολουθήσουν στην πορεία κι άλλοι. 

Πρόθεση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας είναι τα μαθήματα - πανδημίας επιτρέποντος να γίνονται δια ζώσης - αλλά προς στιγμήν θα διεξάγονται με τη βοήθεια της τεχνολογίας. «Πρόθεσή μας είναι η παράθεση γεγονότων και παράλληλα να προχωρήσουμε με κριτική ματιά απέναντι στα γεγονότα», τονίζουν στο ethnos.gr αρμόδιες κοινοβουλευτικές πηγές.

Να σημειωθεί ότι επικεφαλής καθηγητής θα είναι ο Σπύρος Βλαχόπουλος (καθηγητής Δημοσίου Δικαίου), με την ομάδα του να αποτελείται από τους εξής:

  • Ανδρέας Κούκος Καθηγητής Νεώτερης Ιστορίας στη Σχολή Εθνικής Αμύνης
  • Φερενίκη Παναγοπούλου καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου του Πάντειου Πανεπιστημίου
  • Χαράλαμπος Τσιλιώτης επίκουρος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Πελλοπονήσου
  • Χαράλαμπος Ανθόπουλος Καθηγητής Δικαίου και Διοίκησης στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
  • Γεώργιος Καραβοκύρης επίκουρος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο ΑΠΘ

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης: «Δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία» 

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΓιάννης ΜπούγαςΝέα Δημοκρατία