Πολιτική|11.05.2021 12:53

Προανακριτική: Ψάχνει την πορεία των 3 εκατ. ευρώ – Ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς

Αλέξανδρος Διαμάντης

Τη λογική «follow the money» επιστρατεύει η προανακριτική επιτροπή, καθώς μετά από πρότασης της ΝΔ ζητείται από την Τράπεζα της Ελλάδας να απαντήσει για την ακριβή διαδρομή των 3 εκατ. ευρώ που φέρεται να έδωσε η CCC προς τον Χρήστο Καλογρίτσα.

Συγκεκριμένα, ο εισηγητής της πλειοψηφίας, Θάνος Πλεύρης κατέθεσε στην επιστολή επιστολή προς την ΤτΕ (η οποία συνυπογράφηκε από το σύνολο των κομμάτων), μέσω της οποίας ζητούν να πληροφορηθούν:

Διαβάστε επίσης: Νέα Δημοκρατία: Διοργανώνει διαδικτυακά σεμινάρια για τους βουλευτές

  • εάν το συγκεκριμένο έμβασμα ελέγχθηκε ως προς τη νομιμότητα της προέλευσης του και τη διαδρομή του, καθώς και οι λογαριασμοί που αφορούν στη συγκεκριμένη συναλλαγή και ποια η τύχη του ελέγχου.
  • για την ακριβή διαδρομή του ποσού και τους λογαριασμούς που έχουν χρησιμοποιηθεί, για να μπορέσουμε να ελέγξουμε τα όσα έχουν κατατεθεί από μάρτυρες ενόρκως στην Επιτροπή μας για τη συγκεκριμένη διαδρομή του εμβάσματος.
  • και τέλος ζητείται ο ελεγχος του συνόλου των λογαριασμών που χρησιμοποιηθήκαν για το συγκεκριμένο ποσό και μας ενημερώσετε προς τούτο.

«Την 29.08.16 εξεδόθη από την ATTIKA BANK εγγυητική επιστολή με αριθμ. LD/069/050/183544-183545 ποσού 3.000.000 ευρώ για λογαριασμό της εταιρίας με την επωνυμία «Ιωάννης Βλαδίμηρος Χ Καλογρίτσας ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΑΕ» για συμμετοχή στο διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών. Το ποσό το συγκεκριμένο κατέληξε στο λογαριασμό της ανωτέρω εταιρίας μέσω τρίτης εταιρίας από έμβασμα που έγινε από το εξωτερικό», αναφέρεται επίσης στην εν λόγω επιστολή.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Σ. Κελέτση, η υγεία του Χρήστου Καλογρίτσα βαίνει καλώς και αναμένεται μετά τη λήξη της καραντίνας να καταθέσει στην επιτροπή. Αν δεν έρθει, η ΝΔ υπενθυμίζει ότι, ο κατάλογος είναι ανοικτός και μπορεί αν έρθει άλλος μάρτυρας, όπως για παράδειγμα ο υιός του. Πάντως για την ερχόμενη Πέμτπη προγραμματίστηκε η εξέταση του Αντώνη Λιανού, συνεργάτη της CCC.

Διαβάστε επίσης: Ο βουλευτής Κόκκαλης του ΣΥΡΙΖΑ πληρώνει λεωφορείο για σεισμόπληκτους στην Ελασσόνα

Χρήστος ΚαλογρίτσαςΤράπεζα της Ελλάδοςπροανακριτική