Πολιτική|12.05.2021 23:50

Βουλή: Νέες διαφωνίες από Γιαννάκου και Κεφαλογιάννη - «Κανείς δεν είναι ο Πάπας»

Αλέξανδρος Διαμάντης

Μπαρούτι μύριζε το κλίμα κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια, καθώς τόσο η Μαριέττα Γιαννάκου όσο και η Όλγα Κεφαλογιάννη επέμειναν στις ενστάσεις που είχαν μία ημέρα νωρίτερα.

Ενδεικτικό, μάλιστα, ότι η κυρία Γιαννάκου απευθυνόμενη προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρα τόνισε ότι «κανείς δεν είναι Πάπας της Ρώμης»! Όλα ξεκινήσαν όταν χθες ο κ. Τσιάρας σε υψηλούς τόνους απάντησε σε υψηλούς τόνους στις δύο βουλευτές, οι οποίες σήμερα επανήλθαν. ««Άκουσα τον υπουργό να ισχυρίζεται ότι περίπου κανείς μας δεν ξέρει τι λέει και δεν έχουμε επίγνωση. Θέλω να του πω ότι δεν γίνεται έτσι συνεργασία μέσα στο κοινοβούλιο. Κανείς δεν είναι Πάπας της Ρώμης», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Γιαννάκου απαντώντας στον Υπουργό. Υπεμθυμίζεται ότι χθες ο κ. Τσίαρας μιλώντας στη Βουλή έκανε λόγο για παρερμηνείες και για επιχειρήματα ακόμα και από βουλευτές τα οποία δεν έχουν σχέση με το νομοσχέδιο. «Μείναμε στο εξίσου που για κάποιους παροτρύνει στην εναλλασσόμενη κατοικία του παιδιού. Αλήθεια; Τις άλλες διατάξεις τις είδατε; Αν δεν δοθεί λύση τότε θα την δίνει ο τελικός φυσικός δικαστής», τόνιζε ο ίδιος χθες.

Επανερχόμενη σήμερα η κυρία Γιαννάκου επισήμανε ότι σήμερα (κατά τη διάρκεια της ακρόασης των φορέων) τόσο η επιστημονικοί φορείς όσο και οι υπόλοιποι έκανα τις ίδιες επισημάνσεις. Προανήγγειλε, δε, ότι θα καταθέσει η ίδια προτάσεις προκειμένου να βελτιωθεί το σχέδιο νόμου.

Την ίδια στιγμή, η Όλγα Κεφαλογιάννη επέμεινε ότι το πρόβλημα είναι στον όρο «εξίσου», ο οποίος σύμφωνα με τον κ. Τσιάρα δεν οδηγεί στην συνεπιμέλεια. Να μας εξηγήσετε τι σημαίνει ο όρος εξίσου. Μπορεί τελικά αυτό να ερμηνευθεί ποικιλοτρόπως. Πείτε μας τι σημαίνει εξίσου ή ξεκαθαρίστε ότι δεν σημαίνει ισόχρονα», είπε η ίδια.

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης για νέο εργασιακό νομοσχέδιο: Δίνει δύναμη στον εργαζόμενο

ΒουλήσυνεπιμέλειαΌλγα ΚεφαλογιάννηΜαριέττα Γιαννάκου