Πολιτική|15.01.2019 07:55

Αρχίζει στις 12:00 η συζήτηση για την ψήφο εµπιστοσύνης

Newsroom

Η κρίσιµη ψηφοφορία θα διεξαχθεί το βράδυ της Τετάρτης, οπότε τότε θα ξεκαθαρίσει εάν η κυβέρνηση Τσίπρα µπορεί να περάσει στο επόµενο βήµα της, που θα είναι η κύρωση της Συµφωνίας των Πρεσπών.

Σύµφωνα µε πληροφορίες, η ρηµατική διακοίνωση από την ΠΓ∆Μ για τις συνταγµατικές αλλαγές στη γειτονική χώρα αποστέλλεται στο υπουργείο Εξωτερικών σήµερα. Το χρονοδιάγραµµα Από εκεί και πέρα, ο πρωθυπουργός θα τη δώσει στον Πρόεδρο της ∆ηµοκρατίας, στον πρόεδρο της Βουλής και στα πολιτικά κόµµατα.

Θα εξακριβωθεί εάν οι τροποποιήσεις στο σύνταγµα της ΠΓ∆Μ συµβαδίζουν µε το πνεύµα της Συµφωνίας των Πρεσπών και ακολούθως το σχέδιο νόµου µε τη Συµφωνία θα κατατεθεί στη Βουλή -πιθανότατα µε τη µορφή του επείγοντος- για να συζητηθεί στην αρµόδια επιτροπή.

Η ρηµατική διακοίνωση από την ΠΓΔΜ για τις συνταγµατικές αλλαγές αποστέλλεται σήµερα στο υπουργείο Εξωτερικών

Πιθανολογείται ότι η ψήφιση της Συµφωνίας των Πρεσπών θα γίνει το νωρίτερο περί τα τέλη της τρέχουσας εβδοµάδας και το αργότερο την επόµενη.

Εφόσον τελειώσει και αυτή η διαδικασία, ενδέχεται να γίνουν και κάποιες πρωθυπουργικές κινήσεις για την κάλυψη υπουργικών θώκων στο κυβερνητικό σχήµα. Οι ενδείξεις φανερώνουν µια επιθυµία του Μαξίµου για άνοιγµα στην Κεντροαριστερά, που θα αποτυπωθεί µε την ένταξη νέων προσώπων τα οποία σηµατοδοτούν κάτι από αυτόν τον χώρο.

Αλέξης ΤσίπραςΑΝΕΛΣΥΡΙΖΑψήφος εμπιστοσύνης