Συνάντηση υπουργών Άμυνας Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου στη Λευκωσία για Παλαιστινιακό
NewsroomΣτη Λευκωσία θα συναντηθούν σήμερα Τετάρτη 19 Μαΐου οι υπουργοί Άμυνας Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου με βασικό θέμα συζήτησης τις τελευταίες εξελίξεις σε Ισραήλ και Λωρίδα της Γάζας αλλά και τα όσα συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου καθώς και τους τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, που δόθηκε στην δημοσιότητα από το κυπριακό υπουργείο Άμυνας, στις 15:00 ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Χαράλαμπος Πετρίδης θα καλωσορίσει τους ομολόγους του από την Ελλάδα και την Αίγυπτο, στο ξενοδοχείο Landmark.
Διαβάστε επίσης: Ισραήλ, Γάζα: 2η εβδομάδα αιματοχυσίας - Εκκληση από Γαλλία για εκεχειρία
- Οι υπουργοί Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και ο στρατηγός Mohamed Zaki θα μετέχουν στην τριμερή διαβούλευση που θα ξεκινήσει στις 15:30.
- Στις 17:00, οι τρεις υπουργοί Άμυνας θα υπογράψουν κοινή διακήρυξη, ενώ στις 17:15 θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.
- Την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021 οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Αιγύπτου θα έχουν ξεχωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης των υπουργών στην Κύπρο, θα πραγματοποιηθούν και διμερείς συναντήσεις μεταξύ των αντιπροσωπειών των τριών χωρών.
Διαβάστε επίσης: Μυστική συνάντηση Ερντογάν – Σοϊλού: Τα βίντεο με τη μαφία «καίνε» την κυβέρνηση
- Πόλεμος ΗΠΑ - Ισραήλ με το Ιράν: Τα κρίσιμα ερωτήματα μετά την πρώτη εβδομάδα σύγκρουσης
- Η στιγμή που ο 48χρονος απειλεί τους αστυνομικούς με χειροβομβίδα στη ΓΑΔΑ - Τι λέει η σύζυγός του
- Χάος στο Ντουμπάι: Ιρανικό drone χτύπησε ουρανοξύστη - Ένας νεκρός από θραύσματα
- Ξανά εντυπωσιακός ο Εμμανουήλ Καραλής - Έχασε στις λεπτομέρειες τα 6,20μ.!