Πολιτική|20.05.2021 17:17

Χουλουσί Ακάρ: «Οι Έλληνες πολιτικοί διαβάζουν την ιστορία ανάποδα»

Μαρία Ζαχαράκη

«Το γεγονός ότι ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί και στρατιωτικοί προέβησαν στις 19 Μαΐου σε κάποιες αβάσιμες, ανάρμοστες, δηλώσεις, που δεν συνάδουν με τα ιστορικά γεγονότα και που αποδεικνύουν ότι διαβάζουν την ιστορία ανάποδα είναι μια πλήρης πρόκληση. Κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να καταστρέψουν και να ακυρώσουν τις καλές μας προθέσεις και ενέργειες», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους, αποκαλύπτοντας επίσης ότι την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν μέσω τηλεδιάσκεψης στρατιωτικές συνομιλίες μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων στρατιωτικών για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Ο Χουλουσί Ακάρ ισχυρίστηκε ότι όλος ο κόσμος γνωρίζει τις θηριωδίες των Ελλήνων το 1919. «Η ιστορία μας είναι ξεκάθαρη. Η ιστορία της Τουρκίας είναι ξεκάθαρη. Εμείς πραγματικά, όπως και σήμερα, όπως και χθες, όπως κι οι πρόγονοί μας συμπεριφέρθηκαν με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο νόμο, έτσι κι εμείς συνεχίζουμε να συμπεριφερόμαστε το ίδιο.

Διαβάστε επίσης: Νέα πυρά Σοϊλού κατά ΗΠΑ: «Είναι οι υποκινητές του πραξικοπήματος»

Εκτός αυτού, ολόκληρος ο κόσμος γνωρίζει τις ελληνικές θηριωδίες, ειδικά μεταξύ του 1919 και του 1921. Ωστόσο, το να κατηγορούν την Τουρκία, το ευγενές έθνος μας, απερίσκεπτα, ανεύθυνα και σε χρονική στιγμή όπου έχουν ξεκινήσει συνομιλίες, αποτελεί πραγματικά προσπάθεια να αποφευχθούν οι διαπραγματεύσεις, να αναβληθούν οι αμοιβαίες πολιτικές υποσχέσεις και να τις ακυρώσουν».

T

Ο Χουλουσί Ακάρ κάλεσε επίσης τη διεθνή κοινότητα να επιδείξει την απαραίτητη προσοχή σε όσα συντελούνται στη Μέση Ανατολή, μεταξύ Ισραήλ-Παλαιστίνης.

«Οι κυβερνώντες του Ισραήλ πρέπει οπωσδήποτε να σεβαστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο, καθώς και τα δικαιώματα των αδελφών μας των Παλαιστινίων. Περιμένουμε από τους κυβερνώντες των χωρών που παρακολουθούν όλα αυτά τα γεγονότα, την τυραννία, τις θηριωδίες και μιλούν συνεχώς για ανθρώπινα δικαιώματα απέναντι στη διεθνή κοινή γνώμη, να ρίξουν μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτό το ζήτημα».

Διαβάστε επίσης: Τουρκία: Η νέα διεύθυνση των θρησκευτικών εξτρεμιστών

ΤουρκίαΧουλούσι Ακάρελληνοτουρκικές σχέσεις