Πολιτική|15.01.2019 12:22

Μαυραγάνης: «Οποια συμφωνία κυρωθεί θα είναι θνησιγενής»

Μαρία Λιλιοπούλου

«Όποια συμφωνία κυρωθεί – αν κυρωθεί – θα είναι θνησιγενής» εκτίμησε ο παραιτηθείς υπουργός Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το πρωί (15/1) για τον απολογισμό του έργου του στο υπουργείο επαναλαμβάνοντας ότι η συμφωνία είναι αντισυνταγματική και οι ΑΝΕΛ έχουν ήδη συντάξει κείμενο προσφυγής για να ακυρωθεί.

Αναφερόμενος στη συμφωνία, ο κ. Μαυραγάνης σημείωσε ότι «θα έχει απέναντι της το 70% του σκοπιανού λαού όπως απεδείχθη με το δημοψήφισμα και το 80% του ελληνικού λαού, όπως εμείς υπολογίζουμε. Κι αν κάποιοι το αμφισβητούν, ας κάνουν δημοψήφισμα, το οποίο και ζητούμε».

Σχολιάζοντας τη στάση των δύο υπουργών των ΑΝΕΛ που παραμένουν στην κυβέρνηση, τόνισε ότι είναι κάτι που τους στενοχωρεί γιατί «συμμαχητές μας, με τους οποίους πορευτήκαμε μαζί, εγκατέλειψαν τη μάχη ξαφνικά ή τουλάχιστον ξαφνικά μας το γνωστοποίησαν. Και όταν έχεις συνηθίσει έναν άνθρωπο να τον έχεις δίπλα σου στα δύσκολα, αισθάνεσαι πληγωμένος πραγματικά όταν απ΄την πλάτη σου πίσω φεύγει η κάλυψη».

Επιπλέον ο κ. Μαυραγάνης υπογράμμισε ότι η συμφωνία είναι αντισυνταγματική, ενώ επέστησε την προσοχή της Βουλής «να διαβάσει το συνταγματικό κείμενο ακόμα και οι υπέρμαχοι της συμφωνίας γιατί εκχωρεί εθνική κυριαρχία δεδομένου ότι υπάρχει σε τουλάχιστον 8-9 σημεία η αναφορά "μακεδονικός λαός" και "μακεδονικοί αγώνες"».

Ο ίδιος υπεραμύνθηκε της επιστροφής στις ηθικές αξίες τονίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της συγκυβέρνησης έγινε προσπάθεια να σταματήσουν «ανήθικες πρακτικές» του παρελθόντος: «Συμμαχήσαμε για να βγάλουμε την Ελλάδα από τη μνημονιακή πολιτική και να επαναφέρουμε τους ανθρώπους στην αξιοπρέπεια».

ΑΝΕΛΝίκος Μαυραγάνηςψήφος εμπιστοσύνης