Πολιτική|24.05.2021 10:43

Πολιτική Προτασία: Σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την αντιπυρική περίοδο

Αλέξανδρος Διαμάντης

Τον κώδωνα του κινδύνου εν όψει της αντιπυρικής περιόδου και με αφορμή την φωτιά που κατέκαψε το παρθένο δάσος του Σχίνου αναμένεται να κρούσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ευρεία κυβερνητικής σύσκεψη για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Πυροσβεστικού Σώματος για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

Η σύσκεψη θα γίνει περίπου στις 13:00, στην έδρα της Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ενώ θα μετάσχουν επίσης, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και οι 11 Δήμαρχοι των 18 περιοχών της Αττικής που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας για την άμεση δρομολόγηση έργων μείωσης του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Διαβάστε επίσης: Μήνυμα Μητσοτάκη σε ΕΕ: Αυστηρές και ξεκάθαρες συνέπειες για τη Λευκορωσία

Σε κάθε περίπτωση ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένος μετά την πρόσφατη πυρκαγιά, καθώς η καταστροφή είναι τεράστια. Ναι μεν, σύμφωνα με συνεργάτες του, οι άνεμοι ήταν ισχυροί, εντούτοις φαίνεται να υπήρξαν «τρωτά» σημεία. Στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι να μην υπάρξουν φέτος το καλοκαίρι αντίστοιχης έκτασης πυρκαγιές.

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης σε FT: Aυστηρές συνέπειες για να μην αμφισβητήσει την αποφασιστικότητά μας η Λευκορωσία

αντιπυρική περίοδοςπυροσβεστικήφωτιάΠολιτική ΠροστασίαΚυριάκος ΜητσοτάκηςΣχίνος