Πολιτική|24.05.2021 18:03

Εμβόλιο: Πότε θα έρθει στην Ελλάδα το Sputnik V – Τι απάντησε ο Δένδιας

Newsroom

Ερώτηση για το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί και στη χώρα μας το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού Sputnik V, δέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ

Ο κ. Δένδιας επεσήμανε πως «όσον αφορά το ζήτημα του εμβολίου, αυτό ξέρετε, από τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ε.Ε., ότι εξαρτάται στην πραγματικότητα από μια απόφαση σε ευρωπαϊκό επίπεδο». «Και κατά συνέπεια, η χώρα μου θα ακολουθήσει αμέσως αυτή την απόφαση. Είναι προφανές ότι η χώρα μου έχει κάθε κίνητρο να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή γκάμα εμβολίων. Δεν έχουμε κανένα λόγο ή κανένα κίνητρο να μην χρησιμοποιούμε όλες τις δυνατότητες για να αντιμετωπίσουμε τον COVID. Όμως, ακριβώς επειδή δεν εξαρτάται από την Ελληνική Δημοκρατία δεν μπορώ και να σας δώσω ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ως προς αυτό», συνέχισε ο υπουργός Εξωτερικών.

Για το πιστοποιητικό εμβολιασμού με Sputnik V

Ως προς το εάν η χώρα μας θα αναγνωρίζει πιστοποιητικό εμβολιασμού με το Sputnik V, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε: «Νομίζω ότι συνδυάζουμε δύο θέματα τα οποία είναι ξεχωριστά. Καταρχήν, η Ελλάδα βεβαίως αναγνωρίζει το πιστοποιητικό όσων έχουν εμβολιαστεί με το συγκεκριμένο εμβόλιο, το Sputnik. Και κατά συνέπεια, ο οποιοσδήποτε θελήσει να εισέλθει στην Ελλάδα με ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού με το Sputnik δεν θα έχει το παραμικρό πρόβλημα. Όπως, επίσης - για να υπάρχει σαφήνεια ως προς την απάντηση για την είσοδο στην Ελλάδα - άλλη μια εναλλακτική πιθανότητα είναι ένα τεστ 72 ωρών πριν από την είσοδο στη χώρα. Όπως σας είπα πριν, η Ελλάδα είναι έτοιμη να καλωσορίσει τους επισκέπτες της και πάντα, όλα τα χρόνια, πάρα πολλοί από αυτούς έρχονταν από τη Ρωσία».

Διαβάστε επίσης: Δένδιας: Η Τουρκία αυτοπροβάλλεται ως ηγέτης των Μουσουλμάνων και προκαλεί αστάθεια

εμβόλιοSputnik VΝίκος Δένδιας