Πολιτική|15.01.2019 16:31

Κουτσούμπας: Ο λαός ξέρει τη βρώμικη δουλειά που αναλάβατε για λογαριασμό του κεφαλαίου

Newsroom

Επίθεση στην κυβέρνηση τόσο για τη Συμφωνία των Πρεσπών όσο και για το μέτωπο της οικονομίας εξαπέλυσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας εκφράζοντας την ήδη γνωστή θέση του κατά της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης.

Όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. Του ΚΚΕ ο κ. Τσίπρας ζητά ψήφο εμπιστοσύνης για να κλείσει τις εκκρεμότητές του και ότι «ο λαός ξέρει και αναγνωρίζει τη βρώμικη δουλειά που αναλάβατε για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου, του Τραμπ, της Μέρκελ και άλλων δυναστών...»

Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει αναλάβει «ρόλο σημαιοφόρου» για τα συμφέροντα της Αμερικής και του ΝΑΤΟ, ενώ, όπως είπε, «για τους εργαζομένους το πηλίκο μόνιμα εξακολουθεί να γράφει μηδέν».

Αναφερόμενος ειδικά στη Συμφωνία των Πρεσπών έκανε λόγο για «εκατέρωθεν συμβιβασμούς» που «όχι μόνο δεν βάζει τέρμα στους αλυτρωτισμούς» αλλά «δίνει αέρα στα πανιά του εθνικισμού και του αλυτρωτισμού».

«Είναι πρόκληση να μιλάτε για επίτευγμα όταν αναφέρεστε στη Συμφωνία των Πρεσπών» είπε προσθέτοντας στη συνέχεια ότι το ΚΚΕ καταψηφίζει τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ.

«Αφήστε αυτά που ξέρετε περί σταθερότητας και ασφάλειας στην Ν.Α. Μεσόγειο» είπε ακόμη και σημείωσε ότι οι αμερικανικές και νατοϊκές βάσεις δεν φτιάχνονται για να προστατεύσουν τη χώρα και τα σύνορα μας αλλά για να λειτουργήσουν ως ορμητήρια πολέμου. «Θα μετατρέψουν την Ελλάδα σε νέο πιθανό μαγνήτη πολιτικών, οικονοιμκών και πιθανόν στρατιωτικών επιθέσεων», όπως είπε.

Ο κ. Κουτσούμπας μίλησε και για τον Πάνο Καμμένο, λέγοντας ότι για λογαριασμό της δική σας κυβέρνησης υπέγραψε όλες τις αποφάσεις των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ» και σε άλλο σημείο τόνισε ότι «τα επικίνδυνα σχέδια του ΝΑΤΟ δεν τα αμφισβητεί ούτε η Νέα Δημοκρατία».

Στη συνέχεια άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομία, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως κατά 66,3% αυξήθηκαν την τελευταία τριετία όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, ότι το 31,4% των εργαζομένων δουλεύει με μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση και ότι το 57,41 % των νέων θέσεων εργασίας είναι με τέτοιες συμβάσεις.

«Στάχτη στα μάτια του ελληνικού λαού είναι η προπαγάνδα σας» τόνισε και συμπλήρωσε στη συνέχεια ότι «η περιβόητη καπιταλιστική ανάπτυξη μπορεί να επέστρεψε έστω και αδύναμα τα δύο τελευταία χρόνια όμως δεν επέστρεψαν στις τσέπες των εργαζομένων και συνταξιούχων οι τεράστιες απώλειες που υπέστησαν».

«Είστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να θυσιάσετε λαϊκά δικαιώματα προκειμένου να εξασφαλίσετε τα δικαιώματα ολίγων», είπε απευθυνόμενος τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη Ν.Δ. και υπογράμμισε πως «πρόοδος για τον λαό είναι η ανατροπή του μνημονιακού οπλοστασίου».

Επίσης έκανε αναφορά στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη αλλά και την παρουσία της στην Ελλάδα προειδοποιώντας πως «η κίνηση ενός κόσμου προς ακροδεξιά αντιδραστικά κόμματα δεν είναι τόσο αυθόρμητη όσο θέλετε κάποιοι να την παρουσιάζετε».

Ο κ. Κουτσούμπας στηλίτευσε την κυβέρνηση για τη βία από τα ΜΑΤ στα πρόσφατα συλλαλητήρια των εκπαιδευτικών, όπου τραυματίστηκε κι ένας βουλευτής του ΚΚΕ.

Τέλος, αναφερόμενος στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις επισήμανε πως «οι μεταγραφές βουλευτών αποδεικνύουν πέρα από τον τυχοδιωκτιμό ορισμένων ότι οι διαφορές ανάμεσα στα κόμματα σας είναι μικρές γιατί οι συγκλίσεις σας στα μεγάλα θέματα είναι πολύ μεγάλες».

ψήφος εμπιστοσύνηςΚΚΕΔημήτρης ΚουτσούμπαςΒουλή