Πολιτική|28.05.2021 09:38

ΚΙΝΑΛ: Διαφωνία Καστανίδη για σύμπραξη με ΝΔ στο θέμα του ΑΣΕΠ

Newsroom

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο κ. Καστανίδης αφήνει αιχμές για τον τρόπο λήψης αποφάσεων εντός του κόμματος και κάνει λόγο για επιχείρηση απαξίωσης της διαφορετικής γνώμης.

«Κάθε κομματική ηγεσία αποφασίζει ενίοτε ερήμην των συλλογικών οργάνων. Αν η απόφαση συνιστά δραματικό πολιτικό λάθος αξιώνεται σιγή "νομιμοφροσύνης". Αν κάποιος αντιδράσει στο λάθος που προσβάλλει το κόμμα, αυτός υπονομεύει την ενότητα και την προοπτική του κόμματος. ΥΓ. ΑΣΕΠ.

Η ανάρτηση του Χάρη Καστανίδη

T

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη απόφαση χρειαζόταν πλειοψηφία  3/5 στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής και για το λόγο αυτό η ΝΔ χρειαζόταν τη συμφωνία κι άλλου κόμματος.

Αντίδραση και από ΣΥΡΙΖΑ

Αντίδραση για το ζήτημα του ΑΣΕΠ υπήρξε και από την αξιωματική αντιπολίτευση.  «Οι υποτιθέμενοι υπερασπιστές της ανεξαρτησίας των θεσμών, της αριστείας και της αξιοκρατίας επαναφέρουν στη χώρα τις γνωστές πρακτικές του πελατειακού κράτους της Δεξιάς», σημειώνουν σε κοινή τους δήλωση Δ. Βίτσας, Ν. Βούτσης, Ολγα Γεροβασίλη και Γ. Κατρούγκαλος.

Τι αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων

Σημειώνεται ότι η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής επέλεξε τον νυν αντιπρόεδρο της Αρχής, Αθανάσιο Παπαϊωάννου στο αξίωμα του προέδρου του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), κατόπιν εισήγησης του προέδρου του Κοινοβουλίου, Κώστα Τασούλα.

Ο δικηγόρος και πρώην γ.γ. της Βουλής κ. Παπαϊωάννου αντικαθιστά τον έως τώρα πρόεδρο του ΑΣΕΠ, επίτιμο πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννη Καραβοκύρη.

Σε θέση αντιπροέδρου εξελέγη ο νυν σύμβουλος του ΑΣΕΠ Ελευθέριος Μακρυλάκης, ενώ σε θέσεις συμβούλων εξελέγησαν οι 1) Χάιδω Χαρμπίλη, πρόεδρος εφετών διοικητικών δικαστηρίων, 2) Μαρία Γκότση (επίσης) πρόεδρος εφετών διοικητικών δικαστηρίων, 3) Ευαγγελία Λαχάνη, διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού της Γενικής Τράπεζας, 4) Παναγιώτης Καρκατσούλης, δικηγόρος, 5) Ιωάννης Σπηλιωτόπουλος, γενικός διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού του υπουργείου Εσωτερικών και 6) Γιώργος Δίελλας, ειδικός επιστήμονας στο ΑΣΕΠ.

Οι κενωθείσες θέσεις (αντιπροέδρου και συμβούλου) αναμένεται να καλυφθούν με νέα απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων στο επόμενο διάστημα.

Κατά τη σχετική ψηφοφορία, απαιτείτο η σύμφωνη γνώμη των 3/5, των 25 μελών της Διάσκεψης των Προέδρων. Υπέρ της πρότασης του κ. Τασούλα τάχθηκαν 15 μέλη της Διάσκεψης (ΝΔ και ΚΙΝΑΛ), 8 καταψήφισαν ενώ 3 δήλωσαν "παρών".

Όλες οι ειδήσεις

Πράσινο πιστοποιητικό: Ανακοινώσεις Μητσοτάκη - Πιερρακάκη παρουσία Σαρλ Μισέλ

Ανοίγουν γυμναστήρια, κέντρα αισθητικής, χώροι για δεξιώσεις - Αποφάσεις για νέα άρση μέτρων

Φορολογικές δηλώσεις: Οδηγίες για τη συμπλήρωση Ε1 και Ε2 - Ερωτήσεις και απαντήσεις

Σαν σήμερα 28 Μαΐου: Η ηλιακή έκλειψη που οδήγησε σε ειρήνη δυο λαούς στο πεδίο της μάχης

ΑΣΕΠΝέα ΔημοκρατίαΧάρης ΚαστανίδηςΚΙΝΑΛ