Πολιτική|29.05.2021 08:41

Προανακριτική: Ψάχνουν τα πρακτικά και τους… λογαριασμούς 

Αλέξανδρος Διαμάντης

Η κατάθεση του δημοσιογράφου Δήμου Βερύκιου, που κατέθεσε αντί του πρώην ιδιοκτήτη του Alpha, Δημήτρη Κοντομηνά έθεσε μεν το πλαίσιο της συνάντησης που συνέβη πριν τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, δεν προσέφερε όμως σημαντικά στοιχεία για την ουσία της υπόθεσης.

Ο κ. Βερύκιος, μεταξύ άλλων, επιβεβαίωσε όσα είχε πει on air (στην εκπομπή της Ε. Μενεγάκη) ο κ. Κοντομηνάς, εντούτοις όπως διαβεβαιώνουν παριστάμενοι βουλευτές επιχείρησε να «εξισορροπήσει» την κατάθεσή του. Εξ ου κιόλας η επιτροπή του έβαλε να ακούσει το ηχητικό εκείνης της «τηλεοπτικής κατάθεσης» του επιχειρηματία, με τον ίδιο να ομολογεί ότι πρακτικά όσα είχε πει ο κ. Κοντομηνάς είναι αληθή.

Αυτό που, πάντως, κρατάνε οι βουλευτές της πλειοψηφίας είναι τα περί «μαφίας» αλλά και πως ο κ. Καλογρίτσας είχε παραδεχθεί ευθέως πως λειτουργεί εκ μέρους της τότε κυβέρνησης. Πως δηλαδή εκείνος δεν ήθελε να εμπλακεί αλλά τον «έμπλεξε» ο κ. Παππάς. Επιβεβαίωσε δηλαδή τα περί «μπροστινού» που έλεγε και ξαναέλεγε ο «κόκκινος» εργολάβος ενώπιον των μελών της προανακριτικής. Πέραν τούτου… ουδέν.

Στον αντίποδα αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι το άνοιγμα των λογαριασμών. Πρόκειται για μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο, αλλά εάν βρεθούν στοιχεία, αρκετοί εικάζουν ότι θα είναι συντριπτικά. Την ίδια ώρα, πολύς λόγος γίνεται για τα πρακτικά της Επιτροπής και την ενδεχόμενη «κοπτορραπτική». Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προχωρήσει σε δύο καταγγελίες, ο Νίκος Παππάς σε μηνύσεις κατά του Σ. Κελέτση, ενώ απομένει τελικά να ακουστεί το ηχητικό και να γίνει η σχετική σύγκριση με αυτό που διανεμήθηκε στους βουλευτές και τον κατηγορούμενο πρώην Υπουργό Επικρατείας.

Από την πλευρά του ο κ. Κελέτσης επιμένει ότι δεν έχει υπάρξει καμία παρέμβαση, ημί μόνο μια που αφορά μια ασθένεια του κ. Παππά. Σύμφωνα, ωστόσο, με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν υπάρξει παραπάνω. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του Χ. Καλογρίτσα «χάθηκε» ένα κομμάτι, στο οποίο ο επιχειρηματίας τόνισε ότι δεν έχει άλλα sms στη διάθεσή του αλλά και σε άλλο σημείο μια φράση του βουλευτή της ΝΔ, Λάζαρου Τσαβδαρίδη, ο οποίος φέρεται να είπε «Πέντε μέρες τώρα έρχεσαι εδώ και δεν μας έχεις δώσει τίποτα. Δεν έχεις καταθέσει κανένα στοιχείο. Θα μας φέρεις τίποτα;».

«Είναι πάγια πρακτική να διαγράφονται οι αυθαίρετες παρεμβάσεις. Γιατί σημασία έχει τι λέει ο μάρτυρας. Δεν διαστρεβλώθηκαν τα πρακτικά όμως. Εχω ιστορική ευθύνη να μην καταγράφονται βρισιές κι αναφορές που υποβαθμίζουν το Κοινοβούλιο, αλλά δεν αφορούν την κατάθεση του μάρτυρα, που είναι αυτούσια», τονίζει ο κ. Κελέτσης, με την αλήθεια πάντως σύντομα να γίνεται γνωστή μέσω της διαστάυρωσης.

Όλες οι ειδήσεις

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Ραντεβού στο emvolio.gov.gr για πολίτες 18-29 ετών

Πράσινο Πιστοποιητικό για ταξίδια: Τι είναι, πώς λειτουργεί, πώς εκδίδεται

Κωνσταντινούπολη: Οι τρεις αλώσεις και τα 4 ορόσημα στην πολύχρονη Ιστορία

Τελικός Champions League: 39 νεκροί βλέπουν από ψηλά, 36 χρόνια μετά το Χέιζελ, Άγγλους στον τελικό

Δημήτρης ΚοντομηνάςΝίκος ΠαππάςπροανακριτικήΧρήστος Καλογρίτσας