Πολιτική|15.01.2019 23:58

Βούτσης: Η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να περάσει με 151 ψήφους

Κατερίνα Τζαβάρα

Αποδομώντας το επιχείρημα κομμάτων της αντιπολίτευσης για φαστ-τρακ διαδικασία, είπε ότι είναι πιθανόν να υπάρξει και πέμπτος κύκλος ομιλητών και ότι πρόκειται για τη δεύτερη ή τρίτη από πλευράς αριθμού ωρών και πλήθους ομιλητών μεταξύ έντεκα τέτοιων διαδικασιών. Επεσήμανε επίσης ότι με ομόφωνη απόφαση της Διάσκεψης γίνεται σε οργανωμένους κύκλους.

Όπως ήταν φυσικό ερωτήθηκε για το πότε θα έρθει στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών και απάντησε ότι θεωρητικά θα μπορούσε να έρθει και άμεσα αλλά δεν θεωρεί πιθανόν η Ολομέλεια να μπορέσει να ασχοληθεί αυτή την εβδομάδα με τη Συμφωνία.

Σε ερώτηση για το αν πρέπει η Συμφωνία να κυρωθεί με 151 ψήφους απάντησε σιβυλλικά: «γνωρίζετε ότι δεν πρέπει αλλά πρέπει» και τόνισε πως έχει σημασία να είναι μια ισχυρή ιστορική συμφωνία, προβλέποντας μάλιστα ότι θα εξασφαλιστεί η πλειοψηφία των 151 ψήφων. «Αφήστε εμένα να χαμογελώ περισσότερο», είπε όταν συντάκτες του επεσήμαναν πως δεν βγάζουν αυτόν τον αριθμό στο μέτρημα. Κληθείς να σχολιάσει όσα ο Πάνος Καμμένος είπε μια μέρα νωρίτερα για τον ίδιο, περιορίστηκε να πει: «Θλίψη»

ψήφος εμπιστοσύνηςΝίκος Βούτσης