Πολιτική|02.06.2021 11:42

Πλακιωτάκης: Πώς ταξιδεύουμε από την Πέμπτη-Σε ισχύ η ψηφιακή δήλωση υγείας για τους επιβάτες

Newsroom

Από την Πέμπτη 3 Ιουνίου θα μπορούν οι επιβάτες να κάνουν τη δήλωση υγείας και ψηφιακά ώστε να αποφεύγονται οι συνωστισμοί στα λιμάνια και να γίνεται ομαλά η επιβίβασή τους στα πλοία, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης στην ΕΡΤ , επισημαίνοντας ότι θα πρέπει πρώτα οι πολίτες είτε να έχουν εμβολιαστεί είτε να έχουν κάνει rapid test ή self test ή μοριακό έλεγχο.

Διευκρίνισε ότι στις περιπτώσεις που οι πολίτες έχουν εμβολιαστεί δεν χρειάζεται να κάνουν rapid test ή self test αλλά να έχουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού μαζί τους. O κ. Πλακιωτάκης ανέφερε ότι παραμένουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για πληρότητα των πλοίων στο 85% όταν διαθέτουν καμπίνες και στο 80% χωρίς καμπίνες.

Αναφορικά με το τραγικό συμβάν που συνέβη το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, ο υπουργός τόνισε ότι το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να διασφαλίζεται η τάξη και η ασφάλεια στο λιμάνι. Υπήρξε έγκαιρη αντίδραση του Λιμενικού στο συγκεκριμένο περιστατικό. “Το προσωπικό ανταποκρίνονται στο πολύπλευρο έργο τους με σημαντικά και επιτυχή αποτελέσματα”, είπε χαρακτηριστικά.

Όλες οι ειδήσεις

Προειδοποίηση επιδημιολόγων: Μην φύγετε διακοπές χωρίς την πρώτη δόση εμβολίου-Πεθαίνουν 1.000 ασθενείς τον μήνα

Κουρμούσης στο ethnos.gr: Ή ρυθμίζεις ή πτωχεύεις - Έρχεται τσουνάμι πλειστηριασμών

Το «πείραμα» της Αστυπάλαιας: Στο νησί την Τετάρτη ο Μητσοτάκης

«Επιπλέει» στο νερό: Το άγνωστο χωριό-όνειρο της Ελλάδας είναι το μέρος που πρέπει να πας διακοπές το καλοκαίρι

υπουργός ΝαυτιλίαςΓιάννης Πλακιωτάκηςπλοίαυγειονομικά πρωτόκολλα