Πολιτική|16.01.2019 14:44

Κατσίκης: «Θέλουμε να είμαστε απόγονοι του Λεωνίδα ή του εφιάλτη;»

Κατερίνα Τζαβάρα

«Θέλουμε να είμαστε απόγονοι του Λεωνίδα ή του Εφιάλτη; Θέλουμε να είμαστε απόγονοι του Κολοκοτρώνη ή του Νενέκου; Εμείς στο κίνημά μας δυστυχώς αγκαλιάσαμε Εφιάλτες», είπε και μίλησε για προδοσία τονίζοντας πως αυτοί οι Εφιάλτες πρόδωσαν κυρίως τη συνείδησή τους. 

Ο κ. Κατσίκης μίλησε όμως και για ρητορική απροκάλυπτου ανθελληνισμού, στον αντίποδα της οποίας είναι η στάση των ΑΝΕΛ που θεωρούν ότι «η πατρίδα τίθεται υπεράνω όλων» Όπως δε είπε χαρακτηριστικά: «Διαχρονικά προδότης είναι εκείνος που δίνει την πατρίδα του σε ιστορικό θάνατο για το προσωπικό και υλικό του συμφέρον». 

Αναρωτήθηκε πώς μπορούμε να δεχθούμε ως επωφελή τη Συμφωνία των Πρεσπών όταν οι Έλληνες πολίτες διαφωνούν σε ποσοστό από 75 έως 86 τοις εκατό. Συνολικά, έκανε λόγο για «κατάπτυστη, ανθελληνική συμφωνία» στην οποία δεν πρέπει να συμπράξουμε. Τόνισε ότι δεν είναι περισσότερο πατριώτης αλλά η αγάπη (εν προκειμένω για την πατρίδα) μπορεί να είναι αληθινή ή υποκριτική. Επιπλέον χαρακτήρισε αποστάτες εκείνους από τους ΑΝΕΛ που ως «ριψάσπιδες» εγκατέλειψαν την κοινοβουλευτική τους ομάδα. 

Εκανε ειδική αναφορά στο ότι οι ΑΝΕΛ αποτελούν ρυθμιστικό παράγοντα στη διαμόρφωση των πολιτικών εξελίξεων, με ιστορικό ρόλο για το ξεπέρασμα της οικονομικής κρίσης. 

«Είμαστε πολλοί, είμαστε ανεξάρτητοι, είμαστε Έλληνες» έλεγε το σλόγκαν μας, είπε κλείνοντας ο κ. Κατσίκης «και να είστε σίγουροι ότι είμαστε πολλοί και παραμένουμε ενωμένοι ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών».

Κωνσταντίνος ΚατσίκηςΑΝΕΛ