Υπουργική Σύνοδος των μεσογειακών χωρών της ΕΕ την Παρασκευή στην Αθήνα
NewsroomΣτην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Ιουνίου η σύνοδος των υπουργών των Μεσογειακών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU-Med7), η οποία θα έχει σκοπό την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής των EU-Med7, που θα διεξαχθεί στη χώρα μας τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Η υπουργική σύνοδος θα πραγματοποιηθεί, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών, με ομιλία του στις 10:00, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Την πρόσκληση προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κύπρου, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Μάλτας, απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Στην ατζέντα της υπουργικής Συνόδου περιλαμβάνονται τα θέματα της διαχείρισης της πανδημίας, του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (Next Generation EU), της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης, του ευρωπαϊκού πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων, της μετανάστευσης, της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο, της συνεργασίας με τις χώρες Νότιας Γειτονίας ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στο ζήτημα της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος της Μεσογείου. Μετά το πέρας της πρωινής συνεδρίασης, οι συμμετέχοντες υπουργοί των 7 κρατών θα παραχωρήσουν κοινές δηλώσεις προς τα ΜΜΕ, στις 12:45.
Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιοι εργαζόμενοι ακολουθούν μετά τους υγειονομικούς
Self test - Θεσσαλονίκη: Σταματά σήμερα η δωρεάν διάθεση στα φαρμακεία
Σαρηγιάννης: Έχω πει ψέματα για τα κρούσματα για να μην σπείρω πανικό
- Κρήτη: Στο «μικροσκόπιο» ο 37χρονος που κατηγορείται ως μέλος της Χαμάς - Το τηλεφώνημα από την Κύπρο, το «όραμα», το δίκτυο
- Η βίαιη αναδιαμόρφωση της Κεντροαριστεράς: Ολοκληρωτική ανατροπή και μάχη ηγεμονίας μέχρις εσχάτων
- Ήξεραν τον δράστη, όχι το θύμα: Πώς λύθηκε μυστήριο με αποκεφαλισμένο πτώμα 26 χρόνια μετά
- Βίκτορ Ουεμπανιάμα: Ένας «εξωγήινος» που αλλάζει το μπάσκετ