Πολιτική|11.06.2021 14:16

Αβραμόπουλος: Ακύρωσε τη συμμετοχή του στο Antalya Diplomacy Forum λόγω Τατάρ

Newsroom

Την ακύρωση της συμμετοχής του από το Antalya Diplomacy Forum, λόγω της συμμετοχής του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ, ανακοίνωσε με δήλωσή του ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Όπως σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος «Η επιμονή, παρά την προειδοποίηση μου, των διοργανωτών του Antalya Diplomacy Forum να μετάσχει ο ηγέτης των Τουρκοκύπριων Τατάρ, με την ιδιότητα του «προέδρου» του ψευδοκράτους, δεν επιτρέπει τη συμμετοχή μου και ήδη ενημέρωσα ότι την ακυρώνω. Η Κυπριακή Δημοκρατία εκπροσωπείται παντού μόνο από τον Πρόεδρό της, Νίκο Αναστασιάδη».

«Άκυρο» και από την Ντόρα Μπακογιάννη

Σημειώνεται ότι και η πρώην ΥΠΕΞ, Ντόρα Μπακογιάννη έχει ήδη ακυρώσει τη συμμετοχή της στο Forum για τον ίδιο λόγο. Ακολουθεί η ανάρτηση της πρώην Υπουργού στο twitter: 

Μετά την επιλογή του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών να προσκαλέσει στο Antalya Diplomacy Forum τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ με τον ανυπόστατο τίτλο: «Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» ακύρωσα την συμμετοχή μου στο εν λόγω φόρουμ.

— Ντόρα Μπακογιάννη (@Dora_Bakoyannis) June 10, 2021

Όλες οι ειδήσεις

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ξεκινά η συζήτηση για κατηγορίες εργαζομένων στο Δημόσιο – Αυξάνεται η πίεση στους ανεμβολίαστους

«Σωτηρία»: Διασωληνώθηκε 22χρονος-Ανεμβολίαστοι, κυρίως, όσοι νοσηλεύονται

Αρση μέτρων: Επιστρέφει η μουσική στους γάμους, αλλά χωρίς… χορό

Κορoνοϊός: Παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό - Σε ποιους και γιατί εμφανίζονται

Δημήτρης ΑβραμόπουλοςΤουρκίαΨευδοκράτος