Πολιτική|16.01.2019 18:47

Δανέλλης: «Δίνω ψήφο εμπιστοσύνης, δεν σημαίνει προσχωρώ στο ΣΥΡΙΖΑ»

Newsroom

«Με την σημερινή μου ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, δεν σημαίνει ότι προσχωρώ στο ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε από το βήμα της Βουλής, ο Σπύρος Δανέλλης. «Ναι, ακούγεται ανορθόδοξο. Μήπως όμως ζούμε σε κανονικές στιγμές;» διερωτήθηκε στη συνέχεια ο ανεξάρτητος βουλευτής. 

«Η συμφωνία των Πρεσπών είναι επωφελής για την πατρίδα, αλλά η κοινωνία φαίνεται έχει κατεβάσει ρολά στη λογική» πρόσθεσε. Αναφορικά με τις απειλές που δέχεται ο ίδιος και η οικογένειά του είπε ότι «δεν με πτοούν οι απειλές» και πρόσθεσε πως «αντιλαμβάνομαι την επίθεση που δέχομαι από μερίδα του Τύπου που έχουν μάθει να λειτουργούν ως γραφεία κομματικής προπαγάνδας».

Η αναφορά στο Ποτάμι και στον Σταύρο Θεοδωράκη

Την ίδια ώρα ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής αποκάλυψε πως «η σχέση μου με το Ποτάμι είχε καταστεί ληξιπρόθεσμη από το τελευταίο συνέδριο όπου με μεγάλη πλειοψηφία υιοθετήθηκε η στρατηγική προσέγγιση με τη Νέα Δημοκρατία. Από τότε είχα πει πως μια τέτοια επιλογή που βρίσκεται στον αντίποδα των αρχών και της πολιτικής μου διαδρομής δεν με αφορά». 

«Αγαπητέ μου Σταύρο το ότι παραμένω σταθερός 20 χρόνια τώρα σε αυτό που θεωρώ επωφελές σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες μου μου το χρεώνεις σαν εκ προμελέτης λάθος. Το Ποτάμι με το δικό σου σιγοντάρισμα θεωρεί στρατηγικό εταίρο τη Νέα Δημοκρατία το παλαιότερο από το παλαιό, η Νέα Δημοκρατία που έχτισε το πελατειακό κράτος και χρεοκόπησε τη χώρα την παίρνει την τωρινή Νέα Δημοκρατία στην πατριωτική της εκδοχή. Τι σχέση έχει αυτό το πράγμα με το Ποτάμι που εκλεγήκαμε τον Ιανουάριο του 2015;» είπε στη συνέχεια ο κ. Δανέλλης. «Σταύρο και πρώην συνοδοιπόροι μου αύριο στις Πρέσπες εύχομαι να μην κάνετε ούτε το έγκλημα ούτε το λάθος» πρόσθεσε. 

«Με την σημερινή μου ψήφο δε σημαίνει πως προσχωρώ στο ΣΥΡΙΖΑ. Ναι, ακούγεται ανορθόδοξο ένας βουλευτής που δεν προσχωρεί στο κυβερνών κόμμα να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης. Μήπως όμως ζούμε σε κανονικές στιγμές; Έλεγα εδώ και πολύ καιρό να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση εφόσον συνδεθεί με το μακεδονικό όταν έβλεπα ότι έρχεται αυτή η κορυφαία αντίφαση» συμπλήρωσε ο κ. Δανέλλης. 

Σημειώνεται ότι ο κ. Δανέλλης έκλεισε την ομιλία του καταχειροκροτούμενος από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είπε ότι η συμφωνία των Πρεσπών δημιουργεί νέους πολιτικούς και κοινωνικούς συσχετισμούς και αλλάζουν το τοπίο της χώρας και αυτό προκαλεί ανησυχίες και σφοδρές αντιδράσεις.

Σπύρος ΔανέλληςΣυμφωνία των Πρεσπώνψήφος εμπιστοσύνης