Πολιτική|14.06.2021 13:58

Σύνοδος ΝΑΤΟ – Μητσοτάκης: Πυλώνας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο η Ελλάδα

Newsroom

«Πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο», χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Ελλάδα, σε δηλώσεις του προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, λίγη ώρα πριν τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μητσοτάκης πριν τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Αντιμετωπίζουμε σύνθετες προκλήσεις

«Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ είναι ευκαιρία να επανεπιβεβαιώσουμε την προσήλωσή μας στις κοινές αξίες και την ενότητα της Συμμαχίας. Αντιμετωπίζουμε μια σειρά από σύνθετες προκλήσεις που απαιτούν την αναπροσαρμογή της στρατηγικής της συμμαχίας μας. Ο COVID απέδειξε πόσο ευάλωτες είναι οι κοινωνίες μας σε έναν ιό που δεν είναι καν ορατός δια γυμνού οφθαλμού. Η κλιματική αλλαγή, εκτός από τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις, θα έχει σημαντικές επιπτώσεις και στα ζητήματα ασφάλειας, καθώς θα έχει επιπτώσεις στις μεταναστευτικές ροές. Και βέβαια αυταρχικά καθεστώτα θα εξακολοθούν να χρησιμοποιούν το υβριδικό τους οπλοστάσιο προκειμένου να αποδυναμώνουν τους δημοκρατικούς μας θεσμούς», είπε και συνέχισε:

«Απέναντι σε όλα αυτά, η ατζέντα του ΝΑΤΟ 20-30 έρχεται να δώσει μια σειρά από εμπεριστατωμένες απαντήσεις. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που είναι πυλώνας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Μια χώρα που μέχρι τις δύσκολες εποχές της οικονομικής κρίσης, σταθερά δαπανούσε άνω του 2% του ΑΕΠ της σε αμυντικές δαπάνες. Μια χώρα που εξέρχεται ισχυρότερη από την κρίση, έρχεται να επενδύσει περισσότερους πόρους στις αμυντικές της δυνατότητες ώστε να είναι ακόμη πιο αξιόπιστη στις υποχρεώσεις της απέναντι στη συμμαχία».

Όλες οι ειδήσεις

Πανελλήνιες 2021: Οι απαντήσεις στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας

Προνόμια εμβολιασμένων: Έρχεται η νομοθετική ρύθμιση για τις διευκολύνσεις

Τσικούρης για Έρικσεν: Συγκοπτικό επεισόδιο που πιθανότατα συνδέεται με τη «νόσο της Νάξου»

Συνέδριο Γονιμότητας: Ακυρώθηκε έπειτα από τις αντιδράσεις για το σεξιστικό σποτ

Κρίσιμο τετ α τετ Μητσοτάκη-Ερντογάν… με το βλέμμα στον Μπάιντεν

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΑνατολική ΜεσόγειοςΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν