Πολιτική|14.06.2021 22:12

ΚΙΝΑΛ: Επίσημη ενημέρωση στα πολιτικά κόμματα για τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν

Newsroom

Να υπάρξει επίσημη ενημέρωση στα πολιτικά κόμματα για τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν το περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ ζητά το Κίνημα Αλλαγής

Το γραφείο Τύπου του ΚΙΝΑΛ σχολίασε τη συνάντηση των δύο ηγετών ζητώντας να τεθούν συγκεκριμένες δεσμεύσεις στην Τουρκία, ώστε να υπάρξει θετική ατζέντα. «Δεν μας αρκούν οι πομπώδεις διαρροές περί καλού κλίματος. Ζητάμε να υπάρξει επίσημη ενημέρωση προς τα πολιτικά κόμματα για το περιεχόμενο της σημερινής συνάντησης», τονίζεται στην ανακοίνωση. 

Υποχρεώσεις και δεσμεύσεις

Κάθε συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Ερντογάν πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένη, ώστε να προωθούνται με συνέπεια οι ελληνικές θέσεις, επισημαίνεται. «Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να καταστήσει σαφές σε όλους, ότι για να δώσει θετική ψήφο σε μια αναβαθμισμένη συμφωνία της Ευρώπης με την Τουρκία, θα πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις και δεσμεύσεις από αυτήν, που θα αναιρούν την επιθετικότητα της και την αναθεωρητική της στρατηγική. Στη λογική ενός νέου Ελσίνκι. Κάτι που δεν γνωρίζουμε αν έπραξε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης», υπογραμμίζει το Κίνημα Αλλαγής.

Όλες οι ειδήσεις

Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: Για μία ώρα τα είπαν οι δύο ηγέτες

Eλευθερίες για τους εμβολιασμένους: Τα προνόμια στο τραπέζι - Πότε έρχονται

Εμβόλιο AstraZeneca: Στοπ για τους κάτω των 60 - Τι ισχύει με τη δεύτερη δόση

Πανελλήνιες 2021: Οι απαντήσεις στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας

Καιρός: Συνεχίζονται οι καταιγίδες σε όλη τη χώρα – Πιθανότητα χαλαζόπτωσης στην Αττική

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΚυριάκος ΜητσοτάκηςΒρυξέλλεςΣύνοδος ΚορυφήςNATO