Πολιτική|16.01.2019 21:07

Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Βρήκατε τη χώρα σωσμένη και τη βυθίσατε

Newsroom

«Επιχειρούν να κρατήσουν στη ζωή το μόρφωμα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλεσε τη διαδικασία της ψήφους εμπιστοσύνης ως φαρσοκωμωδία. 

Μάλιστα, τόνισε ότι μπορεί να πάρει σήμερα 151 ψήφους αλλά η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα μετρά 145 βουλευτές. Γι΄αυτό είπε: «Είστε κυβέρνηση μειοψηφίας».

Ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στους υπουργούς και βουλευτές που θα στηρίξουν την κυβέρνηση, επεσήμανε: Τέσσερις από τους έξι βουλευτές, Έλενα Κουντουρά, Βασίλης Κόκκαλης, Ζουράρις, Κατερίνα Παπακώστα δεν μπήκαν καν στον κόπο να αιτιολογήσουν την ψήφο τους. Καταντήσατε την ελληνική Βουλή να θυμίζει τη Βουλή των Σκοπίων».

Παράλληλα, πρόσθεσε: «Δεν σώσατε τη χώρα. Βρήκατε τη χώρα σωσμένη και τη βυθίσατε. Ρίξατε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού». Και σημείωσε: «Φορτώσατε τους πολίτες με 29 νέους φόρους. Καταργήσατε το ΕΚΑΣ. Αυξήσατε τον ΦΠΑ». Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε: «Έχετε το θράσος να παριστάνετε τον φιλεύσπλαχνο σε μία Ελλάδα που την είχατε ισοπεδώσει».

Άσκησε κριτική και στον Παύλο Πολάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο κ. Τσίπρας τον διάλεξε στην κυβέρνησή του. «Ο κ. Πολάκης είναι ο καθρέφτης της δικής σας κυβέρνησης. Πολάκης ίσον Τσίπρας». 

Κυριάκος Μητσοτάκης