Πολιτική|16.06.2021 12:13

Κουτσούμπας για εργασιακό: Οι εργαζόμενοι θα αφήσουν στα χαρτιά το νομοσχέδιο έκτρωμα του «Χατζηθάφτη»

Αλέξανδρος Διαμάντης

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση έκανε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας για το  εργασιακό νομοσχέδιο στην Ολομέλεια.

Από το βήμα της Βουλής τόνισε ότι το νέο σχέδιο νόμου δεν προστατεύει τον εργαζόμενο και θα λειτουργήσει προς όφελος του καπιταλισμού και των επιχειρηματικών ομίλων. Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για ένα νομοσχέδιο – σκουπίδι το οποίο «διαμορφώνει το επόμενο στάδιο που δεν θα έχει δικαιώματα στην ανάπαυση, στην ξεκούραση και την συμμετοχή στα κοινά για τον εργαζόμενο».

«Θεωρείτε ότι η σχέση εργαζόμενου εργοδότη μπορεί να είναι ισότιμη. Όμως στους χώρους δουλειάς δεν επικρατεί η ελεύθερη βούληση του εργαζόμενου αλλα η εντολή του εργοδότη. Δηλαδή μια καθαρίστρια που θα δεχθεί την εντολή του εργοδότη της να δουλέψει 10 ώρες χωρίς περισσότερα λεφτά ελεύθερα θα επιλέξει;», αναρωτήθηκε.

Επίθεση σε κυβέρνηση αλλά και αντιπολίτευση

Παράλληλα, κατήγγειλε τα υπόλοιπα κόμμματα, λέγοντας ότι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους. «Ολοι σας είχατε σημείο αναφοράς την Οδηγία της ΕΕ που θεωρεί κανονικότητα τις 13 ώρες σερί δουλειά. Κάπως έτσι η Ευρώπη των λαών, η ΕΕ που κατά τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γίνει πιο ανθρώπινη, άνοιξε τις πύλες της κολάσεως. Οι ενώσεις των καπιταλιστών μόνο χειρότερες μπορούν να γίνουν. Η εργασία γι αυτούς δεν μετριέται στις 24 ώρες τις ημέρας αλλά σε περιόδους αναφοράς. Το ΠΑΣΟΚ είχε εισάγει την 10ωρη δουλειά .Η ΝΔ απελευθερώνει την διευθέτηση και στις ατομικές συμβάσεις. Αυτό δεν είναι η κατοχύρωση 8ωρού αλλά πλήρης κατάργησή του», είπε.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην απεργιακή κινητοποίηση αποκάλεσε τον Κ. Χατζηδάκη «Χατζηθάφτη»! «Παρά τις απειλές, τα ψέματα, τις συκοφαντίες, την καταστολή οι εργαζόμενοι, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα βγαίνουν πιο δυνατοί από αυτή τη μάχη. Η πλειοψηφία του λαού μας σήμερα, πολύ περισσότεροι εργαζόμενοι αύριο, θα αφήσουν στα χαρτιά αυτό το νομοσχέδιο - έκτρωμα του "Χατζηθάφτη". Θα το πετάξουν στα σκουπίδια».

Όλες οι ειδήσεις

Εμβόλια: Στο «κόκκινο» η αντιπαράθεση για το AstraZeneca – Τι γίνεται με τα μονοκλωνικά αντισώματα

Άγριο έγκλημα στην Κατερίνη: Τον έδεσαν και τον έκαψαν ζωντανό

Αθηνά Λινού για εμβόλιο Johnson& Johnson: Όχι σε γυναίκες κάτω των 50

«Βόμβα» Κουρουμπλή: Να παραιτηθεί η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών

εργασιακό νομοσχέδιοΒουλήΔημήτρης ΚουτσούμπαςΚΚΕ