Πολιτική|16.06.2021 14:19

Τσίπρας για εργασιακό: Η ομιλία στη Βουλή

Βούλα Κεχαγιά

Ως τον πρωθυπουργό που διχάζει τον ελληνικό λαό αντί να ενώνει στην περίοδο της πιο σκληρής δοκιμασία περιέγραψε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατά την παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής για το εργασιακό νομοσχέδιο.

Δείτε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

 

«Αρχιερέας του λαϊκισμού ο κ. Μητσοτάκης»

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, μάλιστα τον αποκάλεσε αρχιερέα του λαϊκισμού και τον κατηγόρησε ευθέως ότι ξεχρεώνει γραμμάτια στον ΣΕΒ «σ’ αυτούς που σάς στήριξαν και σάς στηρίζουν» μιλώντας για θράσος του πρωθυπουργού που επικαλέστηκε τις αντιρρήσεις των Βιομηχάνων. «Είχατε το θράσος να μάς πείτε ότι διαφωνεί ο ΣΕΒ. Πραγματικά συγκινήθηκα» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απλώνοντας την κριτική του σε σειρά ζητημάτων που απασχολούν την επικαιρότητα.

Δεν είναι τυχαίο ότι αναφέρθηκε στην πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στους νέους ανθρώπους για να πει ότι «ξεστοκάρετε πάνω τους όλο το μίσος που στοκάρουν παντού και πάντα απέναντι στη νεότητα τα αυταρχικά καθεστώτα». Βεβαίως, ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις εξελίξεις με το εμβόλιο AstraZeneca  για να τονίσει ότι «τούς στερήσατε την επιλογή και τούς υποχρεώσατε να κάνουν ένα συγκεκριμένο εμβόλιο, ενώ ξέρατε ότι σε όλη την Ευρώπη η επιστημονική κοινότητα είχε εγείρει σοβαρές ενστάσεις για τη χορήγησή του σε νέες ηλικίες». Στο σημείο αυτό θύμισε πως ο ίδιος δέχτηκε επίθεση με όλα τα αήθη μέσα «επειδή τόλμησα να πω αυτήν την αλήθεια» καταγγέλλοντας την κυβέρνηση πως ενδιαφέρεται μόνο για την επικοινωνία και τα πρόσκαιρα επικοινωνιακά οφέλη.

«Προκατασκευασμένα επιχειρήματα»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην αρχή της παρέμβασής του σχολίασε πως ο πρωθυπουργός ανέγνωσε μία ομιλία 50 λεπτών προφανώς γραμμέννη από δύο διαφορετικούς λογογράφους, «ομιλία προκατασκευασμένων επιχειρημάτων που στην πραγματικότητα αποκαθήλωσε το εργατικό δίκαιο και επεδίωξε να δημιουργήσει εικόνα απόλυτου διχασμού για την ελληνική κοινωνία». Επίσης κατήγγειλε τον κ. Μητσοτάκη πως περιφρονεί τον δια ζώσης διάλογο και δεν εμφανίζεται στη Βουλή διερωτώμενος «μήπως φοβάστε τον δικαστικό επιμελητή για τα χρέη του κόμματός σας».

Ανέφερε ότι η κυβερνηση για το εργασιακό βαφτίζει τον μεσαίωνα αναγέννηση και τόνισε πως ο κ. Χατζηδάκης κάνει ένα βήμα παραπέρα ακόμη και από τον αείμνηστο Λάσκαρη! Σημειωτέον πως ο Αλέξης Τσίπρας προέβλεψε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θα κρατήσει και πολύ ακόμη με τις πολιτικές που εφαρμόζει κάνοντας λόγο για μαυσωλείο του νεοφιλελευθερισμού.

Από την ομιλία του δεν έλειψε και η αυτοκριτική  διότι σε «συνθήκες απίστευτα δύσκολες δεν καταφέραμε όσα θέλαμε» και  «δεν έχω πρόβλημα να κοιτάξω στους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους, τους ανθρώπους της δουλειάς στα μάτια». Όμως θύμισε τις παρεμβάσεις που έκανε η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την στήριξη της εργασίας.

Κλείνοντας υποσχέθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μαζί με τις υγιείς δυνάμεις του τόπου θα αντισταθεί παντού και το νέο κοινωνικό συμβόλαιο θα υλοποιηθεί από μία προοδευτική διακυβέρνηση που θα έρθει σύντομα «όποτε κι αν θα αποφασίσετε την προσφυγή στην κάλπη».

Όλες οι ειδήσεις

Τέλος τα self test από τα φαρμακεία της Αττικής από 19 Ιουνίου - Τι ανακοίνωσε ο Σύλλογος

Εμβόλια: Στο «κόκκινο» η αντιπαράθεση για το AstraZeneca – Τι γίνεται με τα μονοκλωνικά αντισώματα

Υπουργείο Εργασίας: Τι προβλέπει το εργασιακό νομοσχέδιο για ψηφιακή κάρτα, υπερωρίες, απολύσεις

«Βόμβα» Κουρουμπλή: Να παραιτηθεί η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών

Ανάρπαστα τα εμβόλια στους νέους 18 έως 24 ετών

Αλέξης ΤσίπραςΣΥΡΙΖΑεργασιακό νομοσχέδιοΒουλή