Πολιτική|16.06.2021 18:01

Βουλή: Ο διαχειριστής, ο «Χατζηθάφτης» και ο… Ανδρέας Παπανδρέου

Newsroom

«Ανταλλαγή πυρών» με εκατέρωθεν ατάκες από τους πολιτικούς αρχηγούς και όχι μόνο, περιελάμβανε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το εργασιακό νομοσχέδιο. 

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας «έκλεψαν» την παράσταση με τη στιχομυθία περί διαχειριστή της πολυκατοικίας ενώ η Φώφη Γεννηματά δεν άφησε να πέσει κάτω η αναφορά του Πρωθυπουργού στην πρωτολογία της. 

Ο συνήθης ύποπτος, Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε λογοπαίγνιο με το όνομα του υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη ενώ ο Θανάσης Παφίλης ζήτησε να δώσει η υπουργός Εργασίας 100 ευρώ για κουπόνι του ΚΚΕ. 

Δείτε το βίντεο του ethnos.gr με όλες τις φαρμακερές ατάκες από τη συζήτηση στη Βουλή

Η κόντρα για τον διαχειριστή σε πολυκατοικία 

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κάνει ούτε για διαχειριστής πολυκατοικίας. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως απρέπεια τη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Θέλω να απαντήσω και σε μια μεγάλη απρέπεια, γιατί κάνετε χιουμοράκι ότι δεν κάνω δήθεν ούτε για διαχειριστής σε πολυκατοικία, σίγουρα δε θα αναλάμβανα διαχειριστής σε πολυκατοικία που έχετε χτίσει εσείς ως πολιτικός μηχανικός», όπως είπε για να ακολουθήσουν νέα πυρά από τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας σήκωσε το γάντι και σχολίασε: «Δεν ξέρω έναν έντιμο εργολάβο που θα σας έδινε σε σας διαμέρισμα. Έναν τέτοιο μπαταχτσή με τέτοια χρέη. Πώς θα έπαιρνε τα λεφτά του πίσω…Αντί να ρυθμίσετε τα χρέη της Νέας Δημοκρατίας, συσσωρεύετε τα χρέη», απάντησε, θέτοντας εκ νέου το θέμα των χρεών της Νέας Δημοκρατίας, ζήτημα στο οποίο έχει επιμείνει να κρατά στον αφρό της επικαιρότητας το τελευταίο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κόντρα με τη Γεννηματά για το «αντίγραφο»

Ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας την ομιλία της Φώφης Γεννηματά για το εργασιακό νομοσχέδιο σημείωσε: «Είχα την εντύπωση πως δεν άκουγα εσάς, αλλά τον κ. Τσίπρα. Και πρέπει να σας δώσω μια φιλική συμβουλή. Μεταξύ του πρωτότυπου και του αντιγράφου, πάντα το πρωτότυπο θα διαλέγουν οι πολίτες. Αλλά αυτό είναι ζήτημα το οποίο αφορά εσάς, να τα λύσετε μεταξύ σας.

Η κυρία Γεννηματά απάντησε στον πρωθυπουργό σημειώνοντας: «Θα συμφωνήσω μαζί σας γιατί ο εκφραστής της προοδευτικής παράταξης στη χώρα, το πρωτότυπο είναι το ΚΙΝΑΛ και είναι θέμα χρόνου να ξεπεράσουμε τις συκοφαντίες.

Μητσοτάκης σε Τσίπρα «Δεν είστε ο Αντρέας Παπανδρέου» - Γεννηματά: Δεν τον φτάνετε στο δαχτυλάκι 

Στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός, σχολίασε τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα πως ο ΣΥΡΙΖΑ «έβαλε πλάτη» στον αγώνα κατά της πανδημίας και τόνισε: «Βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα την ιστορική σας αποστροφή και τις θα γίνει στις επόμενες εκλογές, Να σας πω ένα μυστικό; Δεν είστε Ανδρέας Παπανδρέου. Ας αφήσουμε στην άκρη αυτό το ψέμα ότι βάλατε πλάτη στην κυβέρνηση».

Η κυρία Γεννηματά αναφέρθηκε σε αυτή τη δήλωση κάνοντάς λόγο για «αστειάκια σε βάρος του ΚΙΝΑΛ» σχολιάζοντας πως «δεν μπορεί να τον ακουμπήσει κανένας σας στο μικρό του δαχτυλάκι».

Ο Κουτσούμπας και ο... «Χατζηθάφτης»

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας βρέθηκε στην πορεία του ΠΑΜΕ για το εργασιακό νομοσχέδιο και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο εργασιακό νομοσχέδιο του υπουργού Εργασίας Κωστή … «Χατζηθάφτη». «Παρά τις απειλές, τα ψέματα, τις συκοφαντίες, την καταστολή οι εργαζόμενοι, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα βγαίνουν πιο δυνατοί από αυτή τη μάχη. Η πλειοψηφία του λαού μας σήμερα, πολύ περισσότεροι εργαζόμενοι αύριο, θα αφήσουν στα χαρτιά αυτό το νομοσχέδιο – έκτρωμα του “Χατζηθάφτη”. Θα το πετάξουν στα σκουπίδια», σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Όλες οι ειδήσεις

Τέλος τα self test από τα φαρμακεία της Αττικής από 19 Ιουνίου - Τι ανακοίνωσε ο Σύλλογος

Μητσοτάκης - Τσίπρας: Κόντρα για τον διαχειριστή σε πολυκατοικία

Καταστήματα ανοιχτά την Κυριακή - Μητσοτάκης: Όπως στην Ευρώπη

Κορονοϊός: «Kουρεύεται» η ενημέρωση – Όλο το παρασκήνιο

Εμβόλια mRNA: Στο «μικροσκόπιο» περιστατικά μυοκαρδίτιδας – Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα

εργασιακό νομοσχέδιοΚυριάκος ΜητσοτάκηςΒουλήΑλέξης ΤσίπραςΔημήτρης ΚουτσούμπαςΦώφη Γεννηματά