Πολιτική|17.01.2019 07:30

Γεννηματά προς Τσίπρα: «Ορίστε ηµεροµηνία εκλογών»

Φώφη Γιωτάκη

Παρότι στο Κίνηµα Αλλαγής δεν έχουν ακόµη την τελική «εικόνα» για τη στάση της ∆ΗΜΑΡ, στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη εκτιµούν ότι ο διάλογος που έχει αναπτυχθεί µεταξύ των δυνάµεων της παράταξης οδηγεί σε αποφάσεις που δεν θα προκαλέσουν αναταράξεις και ρήγµατα στο εσωτερικό. Μάλιστα, τα στελέχη αυτά αναγνωρίζουν ότι ο κ. Θεοχαρόπουλος είχε διαµηνύσει προς το Μέγαρο Μαξίµου ότι πιθανή θετική ψήφος του για την κύρωση της Συµφωνίας των Πρεσπών σηµαίνει ότι ο πρωθυπουργός θα αποδεχθεί το αίτηµα να ορίσει τον χρόνο των εκλογών.

Ωστόσο, αρκετοί στο Κίνηµα Αλλαγής δεν σπεύδουν να κάνουν προβλέψεις για την απόφαση της ΚΕ της ∆ΗΜΑΡ για τις Πρέσπες – υπογραµµίζουν απλώς ότι επί της παρούσης δεν τίθεται θέµα κοµµατικής πειθαρχίας. Και συµπληρώνουν ότι δεν αποκλείεται ο κ. Θεοχαρόπουλος να επιλέξει στο τέλος τη λύση της αποχής, αν εγκαταλείψει την ιδέα της υπερψήφισης.

Η πρόεδρος του Κινήµατος Αλλαγής χθες στη Βουλή, απευθυνόµενη στον Αλέξη Τσίπρα, απάντησε στα ότι «λέει τα ίδια µε τον Μητσοτάκη» προτείνοντας στον πρωθυπουργό να ορίσει ηµεροµηνία εκλογών, καθώς «προλαβαίνουµε µια χαρά να ψηφίσουµε πριν από τη διάλυση της Βουλής, άµεσα την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγµατος για την ευθύνη των υπουργών, αλλά και όλων των άρθρων για τα οποία υπάρχει ευρύτερη συµφωνία των κοµµάτων».

ψήφος εμπιστοσύνηςΦώφη ΓεννηματάΚΙΝΑΛΣυμφωνία των Πρεσπών