Πολιτική|20.06.2021 21:05

Δένδιας: Στο Λουξεμβούργο για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Newsroom

Στο Λουξεμβούργο θα μεταβεί τη Δευτέρα 21 Ιουνίου ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται οι σχέσεις Ε.Ε.-Τουρκίας ενόψει του επικείμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η Λατινική Αμερική, καθώς και το Ιράκ, με τον υπουργό Εξωτερικών του οποίου προβλέπεται γεύμα εργασίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Αναμένεται, επίσης, να υιοθετηθούν νέες κυρώσεις για τη Λευκορωσία μετά τις πρόσφατες εξελίξεις. Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός θα συμμετάσχει σε πρωινό εργασίας, στο περιθώριο του Συμβουλίου, με την ηγέτη της Λευκορωσικής αντιπολίτευσης, κα Τσιχανούσκαγια.

Κρίσιμο το Ευρωπαϊκο Συμβούλιο που ακολουθεί

Υπενθυμίζεται ότι στις 24 και 25 Ιουνίου είναι προγραμματισμένο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο όπου θα παρευρεθούν οι αρχηγοί των κρατών και των κυβερνήσεων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ένα από τα θέματα που θα τεθούν και το οποίο άπτεται των άμεσων ενδιαφερόντων της ελληνικής πλευράς είναι το ζήτημα της ένταξης των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ. Η Βόρεια Μακεδονία παρ' όλη την υποστήριξη που λαμβάνει από την Αθήνα για την είσοδό της στην Ένωση μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, αντιμετωπίζει την έντονη αντίδραση από πλευράς Βουλγαρίας. Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι στο επικείμενο Ευρωπαϊκό ΣΥμβούλιο αναμένεται να υπάρξουν ρηξικέλευθες αποφάσεις για το μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων.

Όλες οι ειδήσεις

Συμφωνία των Πρεσπών: Τι προχώρησε και τι έμεινε στάσιμο στα 3 χρόνια

Καιρός - Μαρουσάκης: Ερχεται καύσωνας - Σε ποιες περιοχές θα φτάσει 42 βαθμούς η θερμοκρασία

Γλυκά Νερά: Κοινωνικός λειτουργός στις οικογένειες για την επιμέλεια - Εκτιμήσεις για ποινή του πιλότου

Κοτζιάς στο ethnos.gr: Ο Μητσοτάκης άφησε λάσκα τον Ζάεφ για την εφαρμογή των Πρεσπών

Ν. Ντιμιτρόφ στο ethnos.gr: Αυτό που καταφέραμε είναι πολύ μεγάλο για να αποτύχει

ΕΕΛουξεμβούργοΤουρκίαεξωτερικές υποθέσειςΝίκος Δένδιας