Πολιτική|22.06.2021 14:15

Πελώνη σε Ζάεφ για «Μακεδονία»: «Απαιτούμε την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών»

Newsroom

Απάντηση στον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ για την ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου αναφέρθηκε στη χώρα του ως «Μακεδονία», χωρίς το γεωγραφικό προσδιορισμό «Βόρεια» έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Πελώνη σε Ζάεφ: «Απαιτούμε πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών»

«Απαιτούμε την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών  και του πνεύματος αυτής», διαμήνυσε η κ. Πελώνη και συνέχισε: «Καλούμε τον κ. Ζάεφ να απέχει από τη διχαστική ρητορική, σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όπως η συμμετοχή της χώρας του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Θυμίζω ότι από τις βασικότερες επιφυλάξεις της Νέας Δημοκρατίας όσον αφορά την εφαρμογή της συμφωνίας ήταν αυτή. Όλα αξιολογούνται και ο χρόνος που θα κυρωθούν στη Βουλή τα πρωτόκολλα συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία. Η πλήρης και καλή τη πίστει εφαρμογή της συμφωνίας αποτελεί και ένα κριτήριο για την ενταξιακή πορεία της χώρας».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις διευκολύνσεις όλων όσοι έχουν εμβολιαστεί σημείωσε ότι οι πρώτες «διευκολύνσεις» έχουν ήδη ξεκινήσει, όπως για παράδειγμα η μη χρήση μάσκας στο γυμναστήριο από πλήρως εμβολιασμένους. Όσο, δε, προχωρούν οι εμβολιασμοί θα ανοίξει περισσότερο το θέμα, σύμφωνα με την κυρία Πελώνη. Τέλος, η ίδια δεν απέρριψε το ενδεχόμενο αυστηροποίησης του νομικού πλαισίου που αφορά όλα τα ειδεχθή εγκλήματα.

Η ίδια επεσήμανε δε πως μέσα στην εβδομάδα αναμένεται οι λοιμοξιολόγοι να αποφασίσουν για το μέτρο της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. «Όλοι ελπίζουμε πως βρισκόμαστε κοντά σε αυτό, σε κάθε περίπτωση είναι μια απόφαση που θα πρέπει να λάβουν οι ειδικοί. Εντός της εβδομάδας θα συζητηθεί το θέμα στην επιτροπή των ειδικών», είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Όλες οι ειδήσεις

Γλυκά Νερά – Δικηγόρος οικογένειας Καρολάιν: «Η μητέρα αγκάλιαζε τα χέρια που έκοψαν την ανάσα της κόρης της»

Πανελλήνιες 2021: Οι απαντήσεις στην Ιστορία, τη Φυσική και την Οικονομία

Καιρός – Καύσωνας: Μέχρι πότε θα διαρκέσει, πού θα σημειωθούν 40αρια

Γλυκά Νερά: «Θα διασφαλίσουμε ότι η μνήμη της Καρολάιν θα ζει για πάντα» - Τα συγκινητικά λόγια του πατέρα

Συμφωνία των ΠρεσπώνΒόρεια ΜακεδονίαΑριστοτελία Πελώνη