Πολιτική|23.06.2021 07:28

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει σήμερα το Πολιτικό Συμβούλιο - Στη Δραπετσώνα η Συνδιάσκεψη

Βούλα Κεχαγιά

Με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις αναμένεται να ασχοληθεί το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που συνεδριάζει σήμερα υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην ατζέντα η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ

Στην ατζέντα θα ενταχθούν ασφαλώς η προετοιμασία της Εθνικής Συνδιάσκεψης του κόμματος 2-4 Ιουλίου, όπου και θα εγκριθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα, καθώς επίσης και η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την παρουσία της πρότασής του που αφορά τα εργασιακά, την ερχόμενη Δευτέρα. Έχει τη σημασία του το γεγονός πως ως χώρος για την φιλοξενία της εκδήλωσης επελέγη για συμβολικούς λόγους το Θέατρο Λιπασμάτων Δραπετσώνας, ενώ η Συνδιάσκεψη που θα ακολουθήσει θα πραγματοποιηθεί στη Νίκαια.

Στην ημερήσια διάταξη θα βρεθεί και το θέμα της αύξησης της εγκληματικότητας, θέμα που απασχολεί πολιτικά την Κουμουνδούρου που διαπιστώνει ότι εξελίσσεται σε μεγάλο «αγκάθι» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η δημοσκόπηση της Alco για το κεντρικό δελτίο του Open έδειξε ότι το 48% των πολιτών αισθάνεται λιγότερη ασφάλεια συγκριτικά με τρία χρόνια πριν.

Σημειωτέον πως μετά την συνεδρίαση του οργάνου ο Αλέξης Τσίπρας θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες προκειμένου την Πέμπτη να συμμετάσχει ως παρατηρητής στην προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) και μία ημέρα μετά στο Βερολίνο στην συνάντηση των ηγετών των ευρωπαίων σοσιαλιστών.

Η Κουμουνδούρου έδωσε χθες έμφαση στα όσα συκοφαντικά υποστήριξε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός ισχυριζόμενος ότι ο βιαστής των Πετραλώνων αποφυλακίστηκε με το Νόμο Παρασκευόπουλος. Ο ίδιος ο πρώην υπουργός προχώρησε σε εξώδικο κατά του κ. Ρωμανού, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία διερωτήθηκε εάν ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί τα όσα υποστήριξε το στέλεχός του ή αν σκέφτεται να τον αποπέμψει. Ο δε Νάσος Ηλιόπουλος απέδωσε στο φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ. που έχασε μέσα από τα χέρια της τον δράστη τους ισχυρισμούς Ρωμανού πως είχε αποφυλακιστεί με το Νόμο Παρασκευόπουλου. (Να σημειωθεί ότι αποφυλακίστηκε το 2020 με κυβέρνηση της ΝΔ). Για το θέμα αντέδρασαν έντονα και οι τομεάρχες Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κ. Σπίρτζης και Ξανθόπουλος που σχολίασαν ότι «η ανικανότητα της κυβέρνησης να συλλάβει το βιαστή των Πετραλώνων την εξώθησε στη διάπραξη μίας ακόμη αθλιότητας: να προσπαθήσει να χρεώσει την αποφυλάκισή του στο Νόμο Παρασκευόπουλου». Όλα αυτά με την επισήμανση πως δεν δόθηκαν απαντήσεις στα ερωτήματα σε πόσες ώρες από την στιγμή που ειδοποιήθηκε ανταποκρίθηκε η ΕΛΑΣ και σε πόσες ώρες ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Η νέα αντιπαράθεση έγινε με φόντο το έγκλημα στα Γλυκά Νερά και την προσπάθεια της κυβέρνησης να το συνδέσει  με αλλοδαπούς δράστες που αποφυλακίστηκαν με τον ίδιο Νόμο. Ο κ. Χρυσοχοΐδης στη Βουλή πάτησε στον νόμο Παρασκευόπουλου που δεν ισχύει από τον Αύγουστο του 2018 για να αποσείσει κατά τον ΣΥΡΙΖΑ τις ευθύνες τους για την έξαρση της εγκληματικότητας στην χώρα.

Όλες οι ειδήσεις

Γλυκά Νερά: Προφυλακιστέος ο δολοφόνος της Καρολάιν

Δημοσκόπηση OPEN: Μεγάλο προβάδισμα για ΝΔ - Ανασφάλεια στους πολίτες, δυσαρέσκεια για πανδημία και εργασιακό

Ταβέρνα Κρητικός: Βρέθηκε νεκρός ο ιδιοκτήτης Σταύρος Δογιάκης

Κορονοϊός: Την Πέμπτη οι αποφάσεις για τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους – Συνεδριάζει η Επιτροπή

Καιρός – Καύσωνας: Πώς να προστατευθείτε από τις υψηλές θερμοκρασίες

εγκληματικότηταΑλέξης ΤσίπραςΝάσος Ηλιόπουλοςνόμος ΠαρασκευόπουλουΣΥΡΙΖΑ