Τον Μάρτιο η απόφαση για την εκταμίευση των κερδών προς την Ελλάδα
Μαρία ΨαράΣτο Eurogroup του Μαρτίου αναμένεται να κριθεί το θέμα της απόδοσης στην Ελλάδα των 600 εκ. ευρώ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων (SMPs και ANFAs) που παρακρατούν οι κεντρικές τράπεζες των ευρωπαϊκών χωρών. Με άλλα λόγια, τότε θα κρίνουν οι υπουργοί της Ευρωζώνης αν η πορεία των μεταρρυθμίσεων βαίνει καλώς, σύμφωνα με τη δεύτερη έκθεση μεταμνημονιακής εποπτείας.
Οι επικεφαλής των θεσμών θα βρεθούν στην Αθήνα τη Δευτέρα, την ίδια μέρα που στις Βρυξέλλες θα πραγματοποιείται το πρώτο Eurogroup του έτους. Η επίσκεψη θα κρατήσει έως τις 24 Ιανουαρίου, ενώ η τεχνική προετοιμασία έχει ήδη αρχίσει και πιθανότατα θα συνεχιστεί και μετά την αποχώρηση των επικεφαλής. Μια πρώτη ενημέρωση θα υπάρξει προς τα μέλη του Euro Working Group στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, ενώ επισήμως το θέμα θα συζητηθεί στην συνάντηση της 31ης Ιανουαρίου.
Η επίσημη έκθεση των θεσμών θα παρουσιαστεί στις 27 Φεβρουαρίου και τελικά, για να δοθεί το πράσινο φως θα πρέπει να αποφασίσουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Eurogroup της 11ης Μαρτίου.
- Το δόγμα Τραμπ αναδιατάσσει την Ανατολική Μεσόγειο: Πώς επηρεάζονται Αθήνα και Λευκωσία
- «Μυστήριο τρένο» ο σιδηρόδρομος: Ζητήματα ασφαλείας και στον σταθμό Λαρίσης εξαιτίας της χρόνιας εγκατάλειψης
- «Δεν θέλω άλλα πρόβατα, θέλω τα δικά μου»: Συγκλονίζει ο κτηνοτρόφος που χάνει το κοπάδι του λόγω ευλογιάς
- Όργιο αστυνομικής βίας σε άλλη μια πορεία για τον Αλέξη - Κι όμως, κόσμος έσπασε τον αποκλεισμό και τραγούδησε στο μνημείο