Πολιτική|26.06.2021 18:41

Ζωή Κωνσταντοπούλου κόντρα στα κλισέ της πολιτικής

Newsroom

Ο κανόνας στα μεταπολιτευτικά χρονικά θέλει τους πολιτικούς αρχηγούς να δηλώνουν ‘’πανέτοιμοι’’ οι ίδιοι  αλλά και τα κόμματα τους στο ενδεχόμενο αιφνιδιασμού και πρόωρων εκλογών. Ακόμη κι αν αυτό είναι ψέμα! Και συχνά είναι! Η Ζωή Κωνσταντοπούλου  αποτελεί μάλλον, την εξαίρεση του συγκεκριμένου κανόνα πολιτευόμενη εκτός των …κλισέ και  λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους. Κάτι άλλωστε, που έχει σφραγίσει τη διαδρομή της από την περίοδο που ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ και ως Πρόεδρος της Βουλής μετέπειτα  αλλά και αργότερα όταν συγκρούστηκε σφοδρά με τον Αλέξη Τσίπρα και τους πρώην συντρόφους της μετά  το δημοψήφισμα 2015. Είναι άλλωστε γνωστό ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου τοποθετείται στη δημόσια σφαίρα χωρίς μισόλογα...  

Πλεύση προς τη Βουλή

Έτσι λοιπόν, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας όταν ρωτήθηκε σε πρόσφατη συνέντευξή της (Action 24) εάν το κόμμα της είναι έτοιμο να δώσει τη μάχη στην περίπτωση που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αιφνιδίαζε και πήγαινε άμεσα σε εκλογές  δήλωσε κοφτά …«προφανώς όχι».  Τονίζοντας όμως, πως  η Πλεύση Ελευθερίας θα κατέλθει στις επόμενες εκλογές όποτε αυτές διεξαχθούν, φιλοδοξώντας αυτή τη φορά να πετύχει το στόχο της που δεν είναι άλλος από την είσοδο στη Βουλή. Και μπορεί η Ζωή  Κωνσταντοπούλου να δηλώνει με ειλικρίνεια  πως το κόμμα δεν είναι έτοιμο  σε αυτή τη φάση, και να παραπέμπει σε διαδικασίες  κομματικής ανασυγκρότησης αρχής γενομένης από τον προσεχή  Σεπτέμβριο, ωστόσο, η Πλεύση Ελευθερίας, εμφανίζει πολύ θετικά στοιχεία στις δημοσκοπήσεις. Με τάσεις να τη δείχνουν σε αυτή τη φάση κοντά στο 2%. ποσοστό διόλου ευκαταφρόνητο για ένα κόμμα εκτός Βουλής, χωρίς μέσα και ιδιαίτερες προσβάσεις και μάλιστα εν μέσω πανδημίας που αφήνει δυναμικές υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Ανασυγκρότηση  τον Σεπτέμβριο

Η πρώην Πρόεδρος της Βουλής πέραν των κινήσεων που θα κάνει για την ανασυγκρότηση της Πλεύσης Ελευθερίας ώστε να εμφανιστεί ισχυρή στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, δεν σταμάτησε να  ασκεί τη δικηγορία, Τελευταία επιτυχία της Ζωής Κωνστυαντοπούλου ήταν  η αθώωση του   εξπέρ στην τεχνολογία των κρυπτονομισμάτων Αλεξάντερ Βίνικ για 19 από τις 20 κατηγορίες από δικαστήριο του Παρισιού καθώς ο Ρώσος ‘’Ασάνζ’’ κρατείται σε φυλακές της χώρας μετά την  έκδοσή του από την Ελλάδα, με απόφαση του ΣτΕ στο οποίο τότε προήδρευε  η νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαραπούλου. 

Προσώρας η Ζωή Κωνσταντοπούλου κρατά κλειστά τα χαρτιά της αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις. Ιδιαίτερα όσον αφορά το θέμα των συνεργασιών με πολιτικά πρόσωπα  και σχήματα  δηλώνοντας μεν ανοιχτή σε συμπορεύσεις ξεκαθαρίζοντας όμως, από την πλευρά της πως δεν πρόκειται να μπει  σε λογικές συμπράξεων  με  τα υπάρχοντα κόμματα εντός Βουλής (ΣΥΡΙΖΑ, ΜεΡΑ25. ΚΚΕ) ή πολιτικά πρόσωπα τα οποία διαθέτουν …μνημονιακό παρελθόν. Δείχνει ακόμη,  να παίρνει διακριτές  αποστάσεις  και από πολιτικούς οι οποίοι  συγκρότησαν τη ΛΑΕ με την οποία συμμετείχε ως συνεργαζόμενη στις εκλογές  2015. Όπως λόγου χάρη τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Όταν μάλιστα  ρωτήθηκε σχετικά για τον άλλοτε επικεφαλής της ΛΑΕ σε μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις (timeline.gr)  δήλωσε: «O Παναγιώτης Λαφαζάνης συνιστά μια άλλη πολιτική αντίληψη που έχει να κάνει με μια παλαιά λειτουργία των κομμάτων, η οποία εμένα δεν μπορεί να με εκφράσει, όχι γιατί είμαι νεώτερη σε ηλικία αλλά  γιατί δεν πιστεύω στους κομματικούς μηχανισμούς. Πιστεύω πάρα πολύ στην κινηματική ενεργοποίηση των πολιτών».

Όλες οι ειδήσεις

Μετάλλαξη Δέλτα: Οι φόβοι των ειδικών και το ενδεχόμενο τέταρτου κύματος και τοπικών lockdown

Κατερινόπουλος για Γλυκά Νερά: «Θεωρώ ότι ήταν προμελετημένο έγκλημα»

ΟΑΣΘ: Περίπου 50 λεωφορεία αποσύρονται καθημερινά λόγω καύσωνα και έλλειψης κλιματιστικών

Γεωργιάδης: Τη Δευτέρα ανακοινώσεις για κλειστούς χώρους - Τι είπε για τα προνόμια των εμβολιασμένων

Καιρός - Καύσωνας: Καμίνι η χώρα και το Σάββατο - Τους 43 βαθμούς θα αγγίξει ο υδράργυρος

Πλεύση ΕλευθερίαςΖωή Κωνσταντοπούλου