Πολιτική|29.06.2021 16:44

Βουλή - Αλλάζει «χέρια» η έδρα στην Ημαθία: Τόλκας αντί Ευφροσύνης Καρασαρλίδου

Αλέξανδρος Διαμάντης

Μετά τον Κώστα Κόλλια που δικαιώθηκε από το εκλογοδικείο και πήρε την έδρα της Μαριλένα Σούκουλη στην Κορινθία, τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει και ο πρώην «πράσινος» βουλευτής Άγγελος Τόλκας. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έφτασε στη Βουλή η απόφαση του εκλογοδικείο και ο κ. Τόλκας κερδίζει την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία από την Ευφροσύνη Καρασαρλίδου. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τόλκας, είχε λάβει 6.667, σταυρούς και η κυρία Καρασαρλίδου, είχε λάβει 6.690 σταυρούς, με τη διαφορά των δύο να λύνεται στο εκλογοδικείο μερικούς μήνες αργότερα.

Από την πλευρά της η κυρία Καρασαρλίδου σε ανακοίνωσή της σημείωσε τα εξής: «Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο επέλεξε να ακυρώσει την ψήφο εκατοντάδων πολιτών της Ημαθίας που συμμετείχαν κανονικά στις εκλογές, για μόνο το λόγο ότι ορισμένοι δικαστικοί αντιπρόσωποι αμέλησαν να μονογράψουν τους σταυρούς προτίμησης στα ψηφοδέλτια, δηλαδή δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους.

«Οι εκλογές κερδίζονται με την ψήφο του λαού»

Η απόφαση είναι σεβαστή, αλλά δεν είναι υπεράνω κριτικής. Οι εκλογές κερδίζονται με την ψήφο του λαού και όχι σε δικαστικές αίθουσες. Η Δημοκρατία βγαίνει βαρύτατα τραυματισμένη, όταν θέση στην εθνική αντιπροσωπεία καταλαμβάνει άλλος από αυτόν που κέρδισε τη λαϊκή ψήφο. Το να επιρρίπτονται σε βάρος των εκλογέων σφάλματα των δικαστικών αντιπροσώπων δεν είναι μόνον εξωφρενικό, είναι ασύμβατο με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Είναι αυτονόητο ότι, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους χιλιάδες πολίτες της Ημαθίας που με τίμησαν με την ψήφο τους, θα συνεχίσω με αμείωτο ζήλο να εργάζομαι με όλες τις δυνάμεις μου για το καλό του τόπου. Επιφυλάσσομαι για τις ενέργειές μου αφού καθαρογραφεί η απόφαση».

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: Σύσταση για εμβολιασμό των εφήβων 15 - 17 ετών από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για καύσωνα: Oδηγίες από την Πολιτική Προστασία - Πώς θα προστατευτείτε από την ζέστη

Πώς θα λειτουργήσουν κλειστοί και ανοιχτοί χώροι εστίασης και διασκέδασης για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Ανακοινώσεις για τους πίνακες Πικάσο και Μοντριάν - «Η Εθνική Πινακοθήκη επουλώνει το μέγιστο τραύμα της»

Μπαχτσελί: Η ΕΕ απειλεί την Τουρκία – Έρχεται χάος

ΒουλήΗμαθίαΆγγελος ΤόλκαςΣΥΡΙΖΑ