Πολιτική|01.07.2021 09:42

Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει τις προτεραιότητές του σε σειρά

Βούλα Κεχαγιά

Τις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τους επόμενους μήνες αναμένεται να ιεραρχήσει η προγραμματική συνδιάσκεψη του κόμματος που ξεκινά το βράδυ της Παρασκευής με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Εντείνονται οι πρωτοβουλίες για τη διεύρυνση

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα θέσει τους στόχους του κόμματος ζητώντας από τα στελέχη του να αξιοποιήσουν το επόμενο διάστημα επιδιώκοντας την σύσφιξη των σχέσεών του με την κοινωνία. Σε μία περίοδο κατά την οποία εντείνεται η κοινωνική δυσαρέσκεια για τις κυβερνητικές επιλογές, όπως για παράδειγμα το εργασιακό, το ασφαλιστικό για την επικουρική ασφάλιση, το πτωχευτικό αλλά και οι απαγορευτικές αυξήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος ζητούμενο για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι να αφουγκραστεί τις ανάγκες των πολιτών και να τούς πείσει ότι υπάρχει ο εναλλακτικός δρόμος μιας προοδευτικής διακυβέρνησης. Με βάση αυτήν την επιλογή αναμένεται να ενταθούν το επόμενο διάστημα και οι πρωτοβουλίες για την διεύρυνση του κόμματος.

Το πρόγραμμα της προγραμματικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ

Στην προγραμματική Συνδιάσκεψη που θα ξεκινήσει στο Κατράκειο Θέατρο της Νίκαιας θα εγκριθούν οι προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η εκδήλωση της πρώτης ημέρας θα είναι ανοιχτή, ενώ οι σύνεδροι από την περιφέρεια θα συμμετέχουν μέσα ψηφιακής πλατφόρμας. Πέραν του προέδρου του κόμματος στην εναρκτήρια εκδήλωση αναμένεται να μιλήσουν ο γραμματέας Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο επικεφαλής της Επιτροπής Προγράμματος Γιώργος Σταθάκης.

Η επόμενη ημέρα θα ξεκινήσει με στρογγυλά τραπέζια που αφορούν την οικονομία, το περιβάλλον, την εργασία, το κοινωνικό κράτος, τον πολιτισμό και τον τομέα Κράτος-Θεσμοί- Δημοκρατία. Οι συμμετέχοντες σύνεδροι θα πάρουν μέρος διαδικτυακά. Το απόγευμα του Σαββάτου θα ανοίξει η Ολομέλεια της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης στην οποία θα μιλήσουν περί τα 100 στελέχη. Θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Κυριακής κι ακολούθως θα γίνει συζήτηση και ψηφοφορία επί των συμπερασμάτων της τριήμερης κομματικής διοργάνωσης.

Στο μεταξύ, στο Φόρουμ Διαλόγου των Πρεσπών στην Οχρίδα θα συμμετάσχει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας με θέμα “Δυτικά Βαλκάνια το κομμάτι που λείπει για την ολοκλήρωση της Ευρώπης”. Η οργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας.

Όλες οι ειδήσεις

Καιρός - Καύσωνας: Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική - Τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Στο τραπέζι για Πυροσβεστική, Αστυνομία, Λιμενικό, ΕΚΑΒ

Self test: Αρχίζει ξανά η δωρεάν διάθεση στα φαρμακεία από 1η Ιουλίου- Ποιους αφορά

Σχολεία: Όλες οι αλλαγές από τη νέα χρονιά - 17 ερωτήσεις και απαντήσεις

Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας για Καναδά: Δεν υπάρχουν λόγια για τους 49,5 βαθμούς Κελσίου

Δημήτρης ΤζανακόπουλοςΑλέξης Τσίπραςεργασιακό νομοσχέδιοΣΥΡΙΖΑ