Πολιτική|01.07.2021 17:48

Ν. Δένδιας: Συνάντηση με τον πρόεδρο της Λυβικής Βουλής

Newsroom

Στην Αθήνα θα βρεθεί αύριο, Παρασκευή 2 Ιουλίου, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης Αγκίλα Σάλεχ, ως  προσκεκλημένος του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, ενώ θα έχει συνάντηση και με τον υπουργό εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Οι συναντήσεις θα γίνουν στο πλαίσιο της προσπάθειας της Αθήνας να μπει «φρένο» στις ενέργειες της Άγκυρας για ενεργοποίηση του τουρκολιβυκού μνημονίου και το σφετερισμό από την πλευρά της γειτονικής χώρας θαλάσσιων ζωνών ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Παράλληλα, η Αθήνα θα επιδιώξει να επιτευχθεί ο στόχος της διεθνούς κοινότητας για αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και των ξένων μισθοφόρων από τη Λιβύη πριν από τις προγραμματισμένες εκλογές για τον Δεκέμβριο του 2021. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών «στο επίκεντρο των συνομιλιών αναμένεται να βρεθούν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Λιβύης, οι επερχόμενες εκλογές στην Λιβύη, καθώς και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή».

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί τον περασμένο Απρίλιο συνάντηση για τα ίδια θέματα μεταξύ του Νίκου Δένδια και του Αγκίλα Σάλεχ στην Αλ Κούμπα της Λιβύης.

Όλες οι ειδήσεις

Παπαευαγγέλου - Εμβόλια: Θα εισηγηθούμε άμεσα τον εμβολιασμό παιδιών από 15 έως 17 ετών

Καύσωνας: Σε συναγερμό η Πυροσβεστική για πυρκαγιές – Οδηγίες για ευάλωτες ομάδες

Εξιχνιάστηκε η άγρια δολοφονία 54χρονου στο Νέο Κόσμο: Δύο οι κατηγορούμενοι

Κρήτη: Ποιες ήταν οι τελευταίες κινήσεις της 29χρονης Γαλλίδας - Σε εξέλιξη οι έρευνες

Κώστας ΤασούλαςΛιβύηΝίκος Δένδιας