Πολιτική|01.07.2021 21:47

Κωστής Χατζηδάκης: Έσβησε την τούρτα κι έπιασε τη σκούπα

Newsroom

Νέα εικόνα που αναμένεται να γίνει viral τις επόμενες ώρες δημοσίευσε ο υπουργός Εργασίας, καθώς μετά την τούρτα με τον Σούπερμαν στα γενέθλιά του, ο υπουργός Εργασίας ανάρτησε φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται με μια σκούπα. 

Κατά τη σημερινή του επίσκεψη στον Φάρο Τυφλών Ελλάδας στην Καλλιθέα, ο Κωστής Χατζηδάκης μεταξύ άλλων φωτογραφήθηκε και με μία από τις σκούπες που κατασκευάζονται στο εργαστήριο ειδών καθαριότητας και στο οποίο εργάζονται άτομα με προβλήματα όρασης παράγουν σκούπες, πινέλα κτλ.

Facebook Kostis Hatzidakis

«Ο Φάρος Τυφλών ήδη από το 1946 επιτελεί σημαντικό έργο με κοινωνική σημασία. Ασχολείται με την επιμόρφωση και την κατάρτιση των ατόμων με προβλήματα όρασης. Προσφέρει μεταξύ άλλων για τα μέλη του δανειστική βιβλιοθήκη, γυμναστήριο, μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, θεατρική ομάδα και μαθήματα Braille. Διαθέτει ακόμα εργαστήριο ειδών καθαριότητας, όπου συνάνθρωποι μας με προβλήματα όρασης παράγουν σκούπες, πινέλα κτλ. Αλλά και μονάδα κατεργασίας μετάλλων, όπου παράγουν διάφορα μεταλλικά αντικείμενα.

Μαζί με την Δόμνα Μιχαηλίδου και τον Γιώργο Σταμάτη δεσμευτήκαμε ότι θα αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της έγκαιρης και πιο μεγάλης -στο πλαίσιο του δυνατού- χρηματοδότησης. Αλλά και για το θέμα της απορρόφησης των προϊόντων του Φάρου θα συνεννοηθούμε τόσο με τις υπηρεσίες του Υπουργείου όσο και με τους εποπτευόμενους φορείς, ώστε να αγοράζουν τα προϊόντα. 

Η δραστηριότητα του Φάρου Τυφλών έχει υψηλή προστιθέμενη αξία. Η Πολιτεία θα σταθεί δίπλα όπως οφείλει. Θα στηρίξει όσο περισσότερο γίνεται τον Φάρο. Αυτή η πολιτική πρέπει να μας ενώνει όλους ανεξάρτητα από κομματικές προτιμήσεις!», έγραψε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας στην ανάρτησή του στο facebook. 

Η τούρτα του Σούπερμαν και η σκούπα 

Η συγκεκριμένη φωτογραφία που ανάρτησε ο Κωστής Χατζηδάκης έρχεται μετά από την εικόνα που ανάρτησε στα γενέθλιά του και στην οποία εμφανίζεται ως άλλος Σούπερμαν. 

Μάλιστα, η συγκεκριμένη ανάρτηση είχε ξεσηκώσει και μεγάλες αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα ενόψει και της ψήφισης του νέου εργασιακού νομοσχεδίου το οποίο και σε κοινωνικό και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο αντιμετωπίστηκε αρνητικά με οργανώσεις και σωματεία να προχωρούν σε γενικές απεργίες και τελικώς να υπερψηφίζεται μόνο από την κυβερνητική πλειοψηφία. 

Μετά την τούρτα με τον Σούπερμαν, την ψήφιση του εργασιακού νομοσχεδίου και τις κοινωνικοπολιτικές αντιδράσεις, καθόλου απίθανο δε φαίνεται η ανάρτηση με τη σκούπα να ξεσηκώσει νέο γύρο αντιδράσεων και κριτικής τόσο στα social media όσο και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο.

Όλες οι ειδήσεις

Μετακινήσεις στα νησιά: Μόνο με Green Pass και rapid test από τις 5 Ιουλίου

Αποκάλυψη: Υποχρεωτικός εμβολιασμός από αυτόν τον μήνα στους οίκους ευγηρίας

Κρήτη: Νεκρή η Γαλλίδα τουρίστρια

Εθνική Πινακοθήκη: Προφυλακίστηκε ο 49χρονος για την κλοπή του έργου του Πικάσο

Κορονοϊός – Προειδοποίηση ΠΟΥ: Έρχεται νέο κύμα της πανδημίας στην Ευρώπη

εργασιακάΚωστής Χατζηδάκηςεργασιακό νομοσχέδιο