Πολιτική|01.07.2021 23:38

Πελώνη για Χρήστο Παππά: Η ελληνική δημοκρατία απέβαλε το τοξικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής

Newsroom

«Η ελληνική δημοκρατία αγωνίστηκε και απέβαλε το τοξικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη μετά τη σύλληψη του ηγετικού στελέχους της εγκληματικής οργάνωσης, Χρήστου Παππά. 

«Η ελληνική δημοκρατία αγωνίστηκε και απέβαλλε το τοξικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής. Το Κράτος Δικαίου στάθηκε σθεναρά απέναντι στους εγκληματίες. Με τη σύλληψη του Χρήστου Παππά κλείνει οριστικά το κεφάλαιο της εγκληματικής οργάνωσης. Η Ελληνική Αστυνομία κινήθηκε συντονισμένα και επιβεβαίωσε ότι αξίζει την εμπιστοσύνη μας. Και αυτό σε πείσμα των αρνητών της αποτελεσματικότητας των διωκτικών αρχών», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Πελώνη.

Φιλοξενούμενος σε σπίτι 52χρονης υποψήφιας με την δημοτική παράταξη Κασιδιάρη

Στον δωδέκατο όροφο της ΓΑΔΑ και συγκεκριμένα στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας κρατείται το ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης 1 Ιουλίου σε διαμέρισμα στου Ζωγράφου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο χρυσαυγίτης βρισκόταν στο σπίτι μιας 52χρονης γυναίκας από την Ουκρανία που είχε πάρει πρόσφατα την ελληνική υπηκοότητα και μάλιστα ήταν υποψήφια με την παράταξη του Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο της Αθήνας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου και του OPEN TV, τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές αποκαλύπτουν πως ο Χρήστος Παππάς δεν κατάφερε να διαφύγει στο εξωτερικό και από την ημέρα που εξαφανίστηκε μέχρι και σήμερα κρυβόταν στο συγκεκριμένο διαμέρισμα.

Οι αστυνομικοί πριν από περίπου δέκα ημέρες έλαβαν μια πληροφορία σχετικά με το εν λόγω σπίτι.

O φυγόποινος για 9 μήνες χρυσαυγίτης θα οδηγηθεί τις πρωινές ώρες της Παρασκευής ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του και στη συνέχεια στη φυλακή.

Η 52χρονη η οποία τον υπέθαλπε στην οικία της και θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για παράβαση άρθρου 169Α Π.Κ.

Ο φυγόποινος υπαρχηγός της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης 

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2020 ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, είχε καταδικαστεί σε 13 χρόνια φυλάκισης για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ο χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς, διέφευγε της ελληνικής αστυνομίας, από την ημέρα της καταδίκης της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης τον περασμένο Οκτώβρη, μέχρι και σήμερα όπου συνελήφθη.

Όλες οι ειδήσεις

Μετακινήσεις στα νησιά: Μόνο με Green Pass και rapid test από τις 5 Ιουλίου

Κρήτη: Νεκρή η Γαλλίδα τουρίστρια

Εστίαση – Διασκέδαση: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα νέα μέτρα

Κορονοϊός – Προειδοποίηση ΠΟΥ: Έρχεται νέο κύμα της πανδημίας στην Ευρώπη

Freedom Pass: Πότε και πώς θα πάρουν την «κάρτα ελευθερίας» οι νέοι 18-25

Χρυσή ΑυγήΧρήστος ΠαππάςσύλληψηΑριστοτελία ΠελώνηΖωγράφου