Πολιτική|18.01.2019 08:43

Την ερχομενη εβδοµάδα στις επιτροπές η Συμφωνία των Πρεσπών

Κατερίνα Τζαβάρα

Μιλώντας χθες «Στο κόκκινο» ο κ. Βούτσης τόνισε ότι επισπεύδουσα είναι µεν η κυβέρνηση, αλλά εξ όσων γνωρίζει «η Συµφωνία θα έρθει προς κύρωση µε τη διαδικασία των συµβάσεων στην Επιτροπή Αµυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων», ενώ «θα ακολουθήσει η Ολοµέλεια».

Για το θέµα των επιτροπών, σηµείωσε ότι είχε διευκρινίσει τι ισχύει κι έτσι «απολύτως κατά το Σύνταγµα και τον Κανονισµό της Βουλής θα γίνουν οι διαδικασίες για τη Συµφωνία των Πρεσπών».

Ως προς τους «εύλογους», όπως τους χαρακτήρισε, προβληµατισµούς της αντιπολίτευσης επεσήµανε ότι το ζήτηµα «θα θεραπευτεί το προσεχές διάστηµα, γιατί αφού κλείσει την επόµενη εβδοµάδα και η διαδικασία της Συµφωνίας των Πρεσπών, θα είναι πολύ “τακτοποιηµένος”, κανονικός ο χάρτης των πολιτικών δυνάµεων στη Βουλή...

∆εν θα υπάρξει κανένα πρόβληµα, ούτε στην επιτροπή Αµυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων που θα γίνει κάποια στιγµή την επόµενη εβδοµάδα, για να συζητήσει τη Συµφωνία των Πρεσπών, ούτε στην Ολοµέλεια που θα ακολουθήσει».

Την ίδια ώρα κοινοβουλευτικοί κύκλοι αναφέρονταν χθες στο άρθρο 70 του Συντάγµατος και το άρθρο 91 παρ. 6 του Κανονισµού της Βουλής τονίζοντας τον γνωµοδοτικό χαρακτήρα των επιτροπών όσον αφορά το νοµοθετικό έργο και προϊδεάζοντας για το ότι δεν τίθεται σε καµία περίπτωση θέµα παραβίασης των προβλεποµένων αναφορικά µε τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

ΒουλήΣυμφωνία των Πρεσπών