Πολιτική|04.07.2021 19:02

Live streaming - Τσίπρας: Ομιλία στο κλείσιμο των εργασιών της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom

Με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα το κλείσιμο των εργασιών της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ. Απαντώντας στο ζήτημα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να πάει δεξιά ή αριστερά, ο Αλέξης Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά πως ο ΣΥΡΙΖΑ για να κερδίσει δεν αρκεί να κερδίσει μόνο όσους πολίτες αυτοπροσδιορίζονται ως αριστεροί και ριζοσπάστες, αλλά πρέπει να κερδίσει αυτό που ονομάζουμε μεσαίο χώρο. 

Ξεκαθάρισε όμως ότι «αν θέλουμε να κερδίσουμε το κέντρο πρέπει να στρίψουμε αριστερά» και να διαμορφωθεί ένα πρόγραμμα «ρεαλιστικού ριζοσπαστισμού».

Μιλώντας για την αξιοπιστία του λόγου και την αντιστοιχία των έργων του κόμματος, επισήμανε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έκανε και λάθη», για να οποία έκανε ενδελεχή αξιολόγηση και αυτοκριτική. 

Κάνοντας εκτενή αναφορά στα θετικά σημεία της διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ., ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως στις σημερινές συνθήκες, που δεν υπάρχει η τρόικα, που δεν υπάρχει το Σύμφωνο σταθερότητας με τους αυστηρούς δημοσιονομικούς περιορισμούς, αλλά αντίθετα φτηνός δανεισμός γιατί ρυθμίσαμε το δημόσιο χρέος, υπάρχουν οι πόροι του Ταμείου ανάκαμψης, αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορέσει να αξιοποιήσει αυτές τις συνθήκες τότε θα έχει την αποκλειστική ευθύνη.

Ο Μητσοτάκης απέτυχε σε όσα έταξε

Κάλεσε τους πολίτες να αναστοχαστούν τι έταξε και τι έκανε η Νέα Δημοκρατία: «Έταξε τρία πράγματα: καλύτερες δουλειές, λιγότερους φόρους και ασφάλεια». «Τι έκανε;» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας: «Κατάργησε το οκτάωρο έκανε την εργασία κόλαση. Αντί να μειώσει δραστικά τους φόρους μείωσε το εισόδημα και την αγοραστική δύναμη των πολιτών (ακρίβεια - αντικειμενικές αξίες ακινήτων - μείωση μισθών). Η χώρα μετατράπηκε σε πεδίο δράσης μαφιόζικων συμμοριών. Ξύλο στις πλατείες, ξύλο στους διαδηλωτές - ανεξέλεγκτο το έγκλημα και η μαφία».

«Απέτυχε σε όσα έταξε. Απέτυχε και στην πανδημία» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «ευτυχώς βέβαια που δεν είχαμε τον ΣΥΡΙΖΑ να διαχειριστεί την πανδημία, γιατί θα είχαμε στην αντιπολίτευση τη πιο ακραία λαϊκιστική αντιπολίτευση που είχε ποτέ ο τόπος: Την αντιπολίτευση του κυρίου Μητσοτάκη, που δε θα δίσταζε να οδηγήσει την κοινωνία σε έναν διχασμό». Θα τον βλέπαμε, είπε να συμπορεύεται με συνωμοσιολογους και ακραίους, να δημαγωγεί χυδαία, ακόμη και να μη διστάζει στην τυμβωρυχία προκειμένου να κερδοσκοπήσει πολιτικά.

«Εμείς στηρίξαμε την κοινωνία και δώσαμε απλόχερη στήριξη στην κυβέρνηση στα δυο κομβικότερα ζητήματα: Στηρίξαμε τα περιοριστικά μέτρα –αν και είδαμε να χρησιμοποιούν τους επιστήμονες εργαλειακά. Στηρίξαμε τον εμβολιασμό».

Παρακολουθείστε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα:

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά στα Μέθανα: Ρίψεις νερού από αεροσκάφη και ελικόπτερα

Νέα μέτρα: Αυξάνεται η πίεση στους ανεμβολίαστους - Όλες οι αλλαγές στις μετακινήσεις

Πανελλήνιες 2021: Πέντε τμήματα του Μηχανογραφικού για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία

Γλυκά Νερά – Δικηγόρος οικογένειας Καρολάιν: Ο Αναγνωστόπουλος έγραψε το οικόπεδο στο όνομά του

ΣΥΡΙΖΑομιλίαΑλέξης Τσίπρας